Besmette Cillessen niet bij het EK: “Moet voor mijn gevoel iets gebeurd zijn”

03 juni 2021 - 19:32


Jasper Cillessen is met het EK in aantocht thuisgelaten door Frank de Boer. Hoewel de doelman van Valencia positief getest is op COVID-19, had de bondscoach hem bij twee negatieve testen een terugkeer beloofd. Nu Bizot hem tóch vervangt in de selectie, is de oud-doelman van Ajax in De Telegraaf met stomheid geslagen.

Bruce begrijpt in de FC Afkicken Daily dat de sluitpost verontwaardigd is. “De Boer heeft gezegd dat hij alleen fitte spelers mee wilt. Vervolgens kunnen Aké en Blind niet spelen tegen Schotland, dat klopt dan al niet”, vertelt Bruce tegenover de uit Texel teruggekeerde Neal.

Ook laatstgenoemde steunt Cillessen. “Je hebt nu ook die regel”, doelt Neal op de regel waarin staat dat keepers tijdens het toernooi vervangen kunnen worden als ze geblesseerd raken. “Dus er moet voor mijn gevoel iets gebeurd zijn”, besluit hij.

Naast de situatie bij het ‘Grote Oranje’, en de druk die daar op Frank de Boer heerst, komt in de FC Afkicken Daily ook de situatie bij Jong Oranje aan bod. De ploeg van Erwin van de Looi staat in de halve finale van het jeugd-EK, de spelers zouden daarom kunnen kampen met finale koorts. Verder bespreken Neal en Bruce de Nederlandse leiding bij Barça. Ronald Koeman heeft in Catalonië namelijk een landgenoot mogen verwelkomen. Dit en meer hoor je hier in de nieuwste FC Afkicken Daily!