De Roon in de basis op het EK? “Ik denk dat hij systematisch wordt onderschat”

02 juni 2021 - 18:10

“Ik denk dat Mart de Roon heel erg belangrijk is voor Oranje”, begint Bruce tegenover Mart in de FC Afkicken Daily. Voor De Roon is een basisplaats op het EK opeens dichtbij. Wanneer De Boer kiest voor een 5-3-2 systeem, lijkt de middenvelder van Atalanta één van de drie middenvelders te gaan worden.

Woensdagavond speelt Oranje tegen Schotland al met De Roon in de 5-3-2 formatie. “Ik denk dat hij systematisch wordt onderschat. Hij heeft bijvoorbeeld heel veel waarde voor de creativiteit van Frenkie de Jong. Die hoeft namelijk niet na te denken als hij zestien in gaat, want hij weet: De Roon blijft toch wel achter”, vertelt Bruce.

Ook Mart ziet in De Roon een meerwaarde als de bondscoach kiest voor de formatie waarmee Oranje op het WK van 2014 aantrad. “Je restverdediging is natuurlijk cruciaal. In dat kader is het heel belangrijk dat je iemand hebt die voor de drie centrale verdedigers blijft”, aldus Mart.

Bij de 30-jarige controleur ontbreekt het in Nederland vaak aan krediet, Mart denkt te weten waarom. “Ik denk dat hij wat meer krediet zou krijgen als hij wat minder zou gaan Twitteren.” Bruce maakt zijn co-host er vervolgens op attent dat niet heel Nederland Twitter heeft. “Dat zal vooral onder het Twitter-publiek heersen. Ik denk niet dat mijn vader bijvoorbeeld weet dat De Roon zoveel tweet”, besluit Bruce.

Naast de situatie bij het Nederlands elftal bespreken Bruce en Mart ook de gang van zaken bij het Engelse elftal. Bondscoach Gareth Southgate heeft daar namelijk voor een rechtsback-circus gezorgd. Ook gaat het in de Daily over ongekende aankondigen en de aanstelling van Mark ‘von’ Bommel bij VFL Wolfsburg. Luister de nieuwste FC Afkicken Daily hier!