Bruce over winst Jong Oranje: ‘Echt alle credits naar Erwin van de Looi’

02 juni 2021 - 07:00

“Ik heb echt staan springen als een kind zo blij toen Boadu die winnende maakte uit de counter. Het gaf mij echt het EK gevoel”, zegt Bruce tegen Mart in de FC Afkicken Daily.

“Erwin van de Looi bewijst hier heel veel mensen hun ongelijk. Toen hij zijn contract verlengde werd er niet positief op gereageerd. Hij zou niet genoeg zijn en teveel foute beslissingen maken, maar hij heeft gister echt een fantastisch elftal neergezet”, concludeert Bruce. Mart zag dat de twee doelpunten van Jong Oranje er ook met wat gelukt invlogen. “Boadu raakt bij die twee doelpunten beide keren de bal totaal niet goed en toch gaan ze er beide in. Het waren echt Pipo Inzaghi goals, half raken en toch een doelpunt op het juiste moment.”

“Boadu maakt natuurlijk beide doelpunten, toch moet ik ook mijn lof uitspreken over Abdou Harroui en Justin Bijlow. Bij Harroui is het toch vooral heel erg knap hoe goed hij zich aanpast aan het niveau en hij heeft natuurlijk die assist bij de 1-1. Bijlow redt een schot van Jonathan Ikoné fantastisch en heeft vervolgens het vermogen om de ruimte te zien, ondanks dat Nederland in die laatste fase ongelofelijk onder druk lag”, vindt Bruce. “Dit was een echte Duitse goal en nu op naar Jong Duitsland”, sluit Mart af.

Mart en Bruce hebben het niet alleen over Jong Oranje, ook de aanstelling van Fred Grim bij Willem ll, het thuislaten van Jasper Cillessen en het geforceerde vertrekt van Ajax-keeper André Onana komen voorbij. Beluister de gehele aflevering hier.