Kluivert over Frankrijk: ‘Veel spelers spelen voor zichzelf’

31 mei 2021 - 15:44

Over een paar uurtjes is de aftrap van de kwartfinale van het EK onder 21. Jong Oranje komt uit tegen Jong Frankrijk. Bruce en Neal spraken aanvaller Justin Kluivert: “Ik ben sowieso niet bang.”

Als we Football Manager moeten geloven, is Jong Frankrijk de favoriet dit EK. Het Franse elftal kent een aantal toptalenten. Ook bij de werkgever van Kluivert, RB Leipzig, lopen Franse talenten rond. Zo staat verdediger Ibrahima Konaté vast in de basis van de Duitse club. Ook Dayot Upamecano is niet de minste verdediger. Eerder dit jaar maakte Bayern München bekend de verdediger te hebben gekocht van Leipzig voor zo’n 43 miljoen euro.

Voor Justin Kluivert zijn het gewoon teamgenoten: “We lopen elkaar een beetje te testen. Wij hebben bij Oranje een goed team staan en zij hebben een goed team staan. Zij mogen het laten zien en wij ook. Wij hebben ook veel kwaliteiten die wedstrijden kunnen winnen. Ik heb er zin in. We kunnen winnen omdat we goede spelers hebben. Veel spelers bij Frankrijk spelen voor zichzelf. Bij ons heb ik meer het gevoel dat we met zijn allen spelen. Een wedstrijd win je als team, niet als individu.”

Mooie woorden van de 22-jarige aanvaller. Een aanvaller, die doorgaans als links- of rechtsbuiten speelt. Deze keer zal hij als spits gaan spelen. Justin houdt het hoofd koel: “Wel een beetje een verassing, maar het is niet een positie waar ik nooit heb gestaan of me niet op mijn gemak voel. Ik weet dat dat ze me in dit team daar goed kunnen gebruiken, met mijn snelheid. Vooral als ze de bal veroveren, kunnen ze me goed gebruiken. Als ik op die positie sta en ik een keer wat meer van de linkerkant wil creëren, kan ik dat gewoon met teamgenoten overleggen. Als je kwaliteiten op het veld zet, moet het wel goedkomen. Ik ben tevreden. Als je maar speelt.”

In deze aflevering van Podcasten met Petersen spraken Bruce en Neal naast doelman Justin Bijlow, ook verdediger Danilho Doekhi en aanvaller Justin Kluivert van Jong Oranje.