Jong Oranje-keeper Bijlow is positief: ‘Eerst die beker ophalen, dan op vakantie’

31 mei 2021 - 12:21

Vanavond is het zover, de kwartfinale van het EK onder 21. Mocht het je ontgaan zijn, om 18.00 uur komt Nederland uit tegen Frankrijk. Bondscoach Erwin van der Looi liet afgelopen weekend weten dat Justin Bijlow het doel zal verdedigen tegen de Fransen. Neal en Bruce spraken de Feyenoord-keeper. “Mensen vergeten welke kwaliteiten wij in ons team hebben.”

De 23-jarige Justin Bijlow had het afgelopen seizoen veel te kampen met blessures. Hij speelde veertien wedstrijden voor Feyenoord. De doelman denkt dat hij er weinig aan kan doen: “Ik vind het meer pech dan dat ik er iets aan kan veranderen. Bij die warming-up van FC Groningen, ik stap opzij en ik scheur op drie plekken mijn pees af in mijn teen. Als ik die stap niet had gezet, was het niet gebeurd. Heel raar. Met spierblessures kan het liggen aan ongezond leven, maar ik heb geen spierblessures. Het zijn meer botsingen, ik hou me niet in om een botsing te voorkomen. Mijn middenvoetsbeentje bijvoorbeeld, dat was bij PEC Zwolle uit, ik stap opzij om een bal te pakken en ik hoor β€˜krak’ in mijn voet. Daar kan ik ook niks aan doen.”

*Justin Bijlow* of Holland U21

De Rotterdamse keeper is nog jong en aan potentie geen gebrek. Ook Neal ziet dit: “Ik denk dat als je wel fit was geweest, je je misschien niet hier had moeten melden, maar 500 meter verderop.” Bijlow is in ieder geval dankbaar voor de kansen die hij krijgt: “Om bij het eerste te komen, moest ik een seizoen lang fit blijven en spelen. Dat is niet gelukt. Ik zit hier en daar ben ik eigenlijk ook heel blij mee. Frankrijk is niet niks.”

En of ze het EK gaan winnen? Tuurlijk. “Ik denk dat mensen vergeten welke kwaliteiten wij in ons team hebben. Botman is kampioen geworden van Frankrijk. Justin Kluivert speelt de laatste tijd in de Bundesliga heel goed. Eigenlijk heel het team presteert al het hele seizoen bij hun club”, zegt Bijlow.

*Justin Bijlow* of Holland U21

Vandaag speelt Jong Oranje tegen Frankrijk, als ze willen spelen ze op 3 juni de halve finale tegen Denemarken of Duitsland. Bijlow heeft er vertrouwen in: “Het staat nu op de planning om met mijn vriendin naar Ibiza te gaan. Dus eerst even die beker ophalen, en dan kan ik met een goed gevoel op vakantie.”

In deze aflevering van Podcasten met Petersen spraken Bruce en Neal naast doelman Justin Bijlow, ook verdediger Danilho Doekhi en aanvaller Justin Kluivert van Jong Oranje.