Antony toch naar Tokyo: ‘Ajax moet nu daadkracht tonen’

31 mei 2021 - 19:17

Eerder deze maand liet Ten Hag weten dat Ajacieden Antony dos Santos en Lisandro Martínez niet mee mochten naar de Olympische Spelen in Tokyo. Vandaag werd bekend gemaakt dat Antony toch meereisde naar het Braziliaanse trainingskamp. Bruce: “Ik heb het er een tijdje geleden met Neal over gehad, dat Ajax Antony niet naar de Spelen laat gaan. Hij zit er nu wel bij, bij de Braziliaanse selectie.

“Ik vind het super moeilijk wat ik hiervan moet vinden. Uit romantisch oogpunt, wil je zo’n gozer de Olympische Spelen niet ontzeggen. Wat mij betreft, zeg je ‘ga gewoon’. Maar stel je voor dat ik van jullie niet naar Lowlands mag gaan, maar ik heb wel een kaartje. Ik ga toch. Dan zou FC Afkicken mij ontslaan toch?”, vraagt Mart zich af. Zijn punt: “Als Ajax zijnde, moet je nu wel een beetje daadkracht tonen”, legt hij zelf uit. Bruce twijfelt of er überhaupt wel een probleem is: “Het zou toch wel in onderling overleg gaan.”

*Antony* of Ajax

Ook bij Jong Ajax, is er nieuws. “Mitchell van der Gaag heeft het niet zo heel goed gedaan bij Jong Ajax, hij wordt nu assistent bij Ajax 1. John Heitinga neemt het over bij Jong Ajax”, vertelt Bruce. “Ik vind het moeilijk om in te schatten of hij het goed heeft gedaan. Uiteindelijk zie je volgend jaar waar die talenten staan. Van Der Gaag heeft te maken gehad met veel spelers die geen wedstrijden speelden. Uiteindelijk heeft hij een aanwas gehad die veel minder goed was dan anders. We gaan volgend jaar zien hoe goed hij het echt heeft gedaan, en hoever die jongens zijn. Jong Ajax heeft natuurlijk, ten opzichte van andere jaren, buitengewoon slecht gepresteerd. Ik dacht altijd dat Van Der Gaag nog wel een trainer zou zijn voor de Nederlandse subtop, en misschien nog wel daarboven”, oordeelt Mart.

Bruce is het met Mart eens: “Van hem had je wel een groei verwacht, als zelfstandig trainer. Het is er bij Jong Ajax niet echt uitgekomen. Het lijkt me ook niet de meest makkelijke functie, trainer zijn bij Jong Ajax. Je moet best wel vaak schipperen, soms moet je je beste spelers doorschuiven naar Ajax 1. Hij wordt vast niet als assistent neergezet omdat ze eigenlijk van hem af willen. Misschien is het voor een trainer wel super leerzaam om met Erik Ten Hag te werken. Je praat wel met een trainer die zich bewezen heeft op Champions League niveau. Daarmee ben je dagelijks aan het werk.” Daar zit wat in, denkt ook Mart: “Toen hij net gepromoveerd was met Go Ahead Eagles, vertrok Ten Hag naar Bayern München om daar van Guardiola te gaan leren. Ik kan me voorstellen dat Ten Hag die status nu ook heeft voor Van Der Gaag. Als ik hem was zou ik liever aan het roer staan bij een middenmoter in de eredivisie, dan assistent zijn, maar die kans moet zich wel voordoen.”

coach *Mitchell van der Gaag* of Ajax U23

Mart en Bruce bespreken de kans van Jong Oranje vandaag tegen Jong Frankrijk, de verrassende overwinning van Chelsea in de Champions League-finale en het schuiven van trainers bij Jong Ajax. Luister nu!