‘NAC heeft de deksel op de neus gekregen’

28 mei 2021 - 11:28

“De uitspraken voorafgaand aan de play-off-finale van NAC hebben als doping gewerkt op de spelers van NEC. Ze dachten dat ze er al waren”, zegt Berry tegen Lars in de laatste Powel & Van Velsum van dit seizoen.

“Bij de 0-1 van NEC zit Nick Olij er echt niet helemaal lekker bij hoor. Dat is echt wel een blundertje te noemen. Het is wel een heel pijnlijk moment om dan juist op dat moment er naast te zitten. Die Cas Odenthal kan hem zo in leeg doel koppen”, concludeert Berry.

“Toen kwam Maurice Steijn er pas achter dat scoren zonder spits erg moeilijk wordt en bracht Sidney van Hooijdonk. Die maakt vervolgens dan de 1-1 en dat is nog een echt goede goal ook. Het afwerken was dan niet zo moeilijk, maar de loopactie was perfect”, vertelt Lars. “Het is dan wel weer typisch van dit seizoen dat de 1-2 aan de andere kant valt. Eén voorzet en Jonathan Okita zet zijn been er gewoon goed voor en toucheert hem precies op de juiste manier”, zijn Lars en Berry het met elkaar eens.

“Ik vond het een Zlatan-achtige goal, die eigenlijk niet op een beter moment kan vallen. Een perfect doelpunt op het perfecte moment”, besluit Lars.

Naast de felicitaties die naar Nijmegen uitgaan hebben Berry en Lars het ook over het einde van het seizoen en hoe nu verder en is het maken van het team van het jaar moeilijker dan gedacht. De gehele Powel & Van Velsum kan je hier beluisteren.