Kwestie Koeman: ‘Ik schrok hier wel van’

28 mei 2021 - 17:49

“Het is toch bizar dat er bij zo een enorme club als Barcelona gewoon dingen verzonnen worden”, zegt Mart tegen Neal. “Vervolgens moeten wij via social media en de Telegraaf lezen dat Ronald Koeman helemaal niets mankeert, maar dat hij alleen bloed moest laten prikken.” 

“Ook de reactie van het management van Koeman is aan de rare kant”, voegt Neal toe. “Ik vind het eigenlijk best wel onprofessioneel, dat je dit als management doet en je gaat dan mee in het gedrag van Joan Laporta. De melding dat Koeman gezond is, was genoeg geweest. Die vergelijking met een huwelijk is overbodig en niet nodig.”

“Je merkt wel echt dat het de droom van Koeman is om coach te zijn van FC Barcelona, anders laat je je toch niet zo behandelen. Laporta zegt letterlijk dat het aanstellen van hem niet zijn keus was geweest en dat zij nu met hem opgescheept zitten”, stelt Neal. Mart denkt dat de Blaugrana hoopt dat de Nederlander zelf opstapt. “Ze hebben geen rooie cent, maar gevoelsmatig zeg je toch als het zo moet stop ik er mee.”

De mogelijke opvolger van Koeman komt ook nog voorbij: “Het schijnt dat Laporta heel graag heet cirkeltje rond wilt maken en Pep Guardiola wil terughalen naar FC Barcelona”, concludeert Mart na het lezen van de Spaanse kranten. “Dat heeft ook allemaal nog wel te maken met de Champions League-finale van morgen”, besluit Neal.

Mart en Neal bespreken in de nieuwe FC Afkicken Daily niet alleen de situatie van Ronald Koeman, ook de Champions League finale komt voorbij en de trainerskeuze van Juve. Dat alles terwijl Neal vanuit de auto belt. De gehele aflevering kan je hier luisteren.