Valse EK-start voor Frank de Boer: ‘Ongekend amateuristisch’

27 mei 2021 - 20:06

Nadat de EK-selectie van Oranje woensdagmiddag bekend werd gemaakt. Bondscoach Frank de Boer belde de afvallers niet voor toelichting en zat vervolgens helemaal mis het aantal minuten die Donny van de Beek gespeeld zou hebben. De kritieken waren hierdoor niet mals: “Ongekend amateuristisch.”

Ook in de FC Afkicken Daily wordt De Boer niet gespaard. Anwar El Ghazi moest woensdag via een appje vernemen dat hij buiten de selectie was gelaten en dat kan voor Mart en Neal niet door de beugel. “Ik kan daar helemaal niks van begrijpen”, vertelt Mart verontwaardigd.

Jeremiah St. Juste, een andere afvaller, kreeg überhaupt geen appje en zag op de sociale media dat hij niet geselecteerd is voor het aankomende EK. Neal vraagt zich daarom hardop af waarom De Boer niet de moeite heeft genomen om de afvallers te bellen. “Ik denk dat dat luiheid is”, antwoordt Mart.

Donny van de Beek behoort wel tot de selectie waar St. Juste en El Ghazi uit zijn gevallen. Toen de bondscoach duidelijk wilde maken waarom hij voor Van de Beek gekozen had, begon hij over de 4000 minuten die de middenvelder gespeeld zou hebben. Dit bleken er uiteindelijk 1400. “Hoe kan je nou zeggen dat hij zoveel minuten maakt, terwijl het argument tegen Van de Beek altijd is dat hij nooit speelt?” Vraagt Neal zich tot slot verbaast af.

Naast de belabberde communicatie van Frank de Boer, bespreken Mart en Neal ook de sensationele EL-winst van Villarreal. Daarnaast is er aandacht voor de trainerscarrousel in de Europese top. Luister hier de nieuwste FC Afkicken Daily!