Elftal van de Week: Verrassende kampioenen

27 mei 2021 - 09:56

Dit is alweer het laatste Elftal van de Week van dit seizoen. Met aandacht voor twee verrassende kampioenen in Spanje en Frankrijk en AC Milan dat zich weer plaatste voor de Champions League. Zet alles aan de kant en check hieronder met welke elf spelers wij het seizoen hebben afgesloten. 

Tomáš Vaclík – Sevilla FC 

Sevilla sloot het seizoen af met een overwinning. Alavés werd in de slotfase aan de kant gezet. In de 89e minuut liep Alavés-spits Joselu alleen af op Tomáš Vaclík. De doelman keerde de inzet met zijn voeten. Daarmee hield hij zijn ploeg op de been. Een paar minuten later kon Papu Gomez Sevilla op voorsprong schieten. Voor Vaclik was afgelopen weekend een emotionele wedstrijd. De Tsjech vertrekt aankomende zomer transfervrij uit Nervion. 

Filip Kostić – Eintracht Frankfurt

Eintracht Frankfurt won in de slotfase met 3-1 van Freiburg. Filip Kostić had daarin een glansrol. De vrije trap van de Serviër werd goed afgemaakt door Almamy Touré. Even later was Kostic weer betrokken met een assist. Oud-Spartaan Ragnar Ache maakte zijn eerste goal in dienst van Frankfurt. 

Sebastiaan Bornauw – FC Köln 

FC Köln wist rechtstreekse degradatie af te wenden. Thuis werd er met 1-0 gewonnen van Schalke 04, terwijl concurrent Werder Bremen met 2-4 verloor van Borussia Mönchengladbach. Sebastiaan Bornauw was zowel verdedigend als aanvallend belangrijk. Matthew Hoppe leek de uitploeg in de eerste helft op voorsprong te schieten, maar de Belg voorkwam dat. Bornauw gooide zich voor het schot en kon met zijn hak de bal over de achterlijn tikken. Een belangrijke ingreep, waarmee de kans op de play-offs nog inzicht bleef. Zijn wedstrijd kon niet meer stuk, toen de verdediger in de slotfase de winnende op het scorebord zette. Daarmee houdt Köln nog altijd zicht op nog een seizoen Bundesliga-voetbal. Daarvoor moet eerst worden afgerekend met Holstein Kiel. 

Stefan Lainer – Borussia Mönchengladbach

Borussia Mönchengladbach sloot een teleurstellend seizoen af met een plaatsje in de Conference League. Al binnen een paar minuten stonden ze met 0-1 voor. Stefan Lainer combineerde uitstekend met Marcus Thuram en gaf hem daarna goed mee aan Lars Stindl voor een vroege assist. Lainer vind ik een van de betere rechtsbacks uit de Bundesliga. De Oostenrijker komen we over een paar weken tegen op het EK. 

Franck Kessié – AC Milan 

AC Milan speelt volgend seizoen in de Champions League. Uit werd knap met 0-2 gewonnen bij Atalanta. Franck Kessié was met twee benutte strafschoppen de man van de wedstrijd. Buiten zijn goals vond ik hem  erg sterk spelen. De Ivoriaan was overal op het veld te vinden en wist veel ballen te veroveren. De middenvelder won ook de meeste tackles van allemaal, namelijk drie. Kessié was dit seizoen een belangrijke schakel in het behalen van de tweede plek. Naast zijn verantwoordelijkheid voor het nemen van strafschoppen, was hij ook onmisbaar op het middenveld van AC Milan. Kessié  is een complete middenvelder. Zijn fysiek,  energie en drive naar voren toe, maakt hem tot een geweldige speler voor AC Milan. Naast zijn voetballende kwaliteiten is zijn leiderschap in de tijden dat Zlatan Ibrahimović afwezig is ook heel belangrijk voor de ploeg.

Renato Sanches – OSC Lille 

OSC Lille is voor het eerst sinds 2011 weer kampioen geworden van Frankrijk. Uit werd er met 1-2 gewonnen van Angers. Renato Sanches liep in de eerste helft een speler van Angers voorbij en met een sneaky pass op Jonathan David stond het al vroeg 0-1. In de tweede helft had de Portugees nog voor 0-3 moeten zorgen, maar zijn inzet belandde in mijn achtertuin. Sanches was een van de grote sterren op het EK van 2016. Zijn transfer naar Bayern München werd geen groot succes. Zijn uitleenbeurt aan Swansea City was ook geen succes. Inmiddels heeft hij zijn carrière een nieuw leven ingeblazen met zijn transfer naar Lille.

Gareth Bale – Tottenham Hotspur 

Tottenham Hotspur plaatste zich  laat in de wedstrijd voor de Conference League. Net na rust kwam Leicester City met 2-1 voor, door twee benutte penalty’s van Jamie Vardy. Later in de tweede helft kwam Gareth Bale in de ploeg voor zijn laatste wedstrijd in het Tottenham shirt. De Welshman drukte gelijk zijn stempel op de wedstrijd. Na een mooie pass van Harry Kane kon de invaller de bevrijdende 2-3 maken. Daarna was de aanvaller los en had hij met een paar goede passes, twee assists op zijn naam moeten krijgen. Zijn sterke invalbeurt werd bekroond met een tweede doelpunt. Ondanks zijn sterke invalbeurt is zijn inbreng over het hele seizoen erg magertjes gebleken.

Pablo Fornals – West Ham United 

West Ham United wist zich voor het eerst sinds 2016 weer te plaatsen voor de Europa League. Pablo Fornals nam met twee goals en een assist het voortouw. Na een mooie actie van Jarrod Bowen, was de Spanjaard er als de kippen bij om de rebound te benutten. Niet veel later maakte Fornals zijn tweede van de wedstrijd, na een goede voorzet van Vladimir Coufal. Als slotakkoord gaf de middenvelder de bal mee aan Declan Rice, die de 3-0 kon maken. Een geweldige prestatie van West Ham. 

Ángel Correa – Atlético Madrid 

Atlético Madrid werd afgelopen weekend kampioen van Spanje. In de laatste wedstrijd van het seizoen werd de buit binnengehaald met een nipte 1-2 zege op Real Valladolid. Ángel Correa maakte in de tweede helft een hele belangrijke gelijkmaker. De Argentijnen dribbelde langs twee tegenstanders en met een vies puntertje tikte hij de bal achter Jordi Masip. De middenvelder is belangrijk geweest dit seizoen. Hij werkt altijd heel hard voor de ploeg en aan de bal laat hij vaak mooie dingen zien. Ik had ook voor Luis Suárez kunnen kiezen, maar als spits moet je bij mij meer hebben gepresteerd dan 1 doelpunt.

Sergio Agüero – Manchester City 

Landskampioen Manchester City sloot het seizoen af in stijl met een 5-0 overwinning op Everton. Sergio Agüero kon als invaller zijn City tijdperk afsluiten met  twee doelpunten. Vooral zijn eerste doelpunt is om van te watertanden. Eerst kapte de spits verdediger  Mason Holgate uit en met zijn buitenkantje liet hij Jordan Pickford kansloos. Even later kopte de Argentijn zijn tweede van de wedstrijd binnen. De kans is vrij groot dat Agüero volgend seizoen de kleuren van FC Barcelona gaat dragen en samen gaat spelen met met zijn vriend Lionel Messi.  

Erling Braut Haaland – Borussia Dortmund

Borussia Dortmund won thuis met 3-1 van Bayer Leverkusen. Erling Braut Haaland was alweer goed voor zijn 26e en 27e Bundesliga-doelpunt van dit seizoen. Na een mooie aanval van de thuisploeg, was de Noor het eindstation. In de tweede helft was het voor Haaland een koud kunstje om zijn tweede van de wedstrijd te maken, nadat een speler van Leverkusen de bal zomaar in zijn voeten speelden. De spits werd deze week gekroond tot Bundesliga-speler van het seizoen.

Kun je geen genoeg krijgen van Buitenlands voetbal, luister dan onze FC Buitenland Podcast! Onze eigen Jaron Blonk, ESPN-commentator Martijn van Zijtveld en Quincy Richardson bespreken in een uur tijd alles wat je moet weten over de vier grootste competities van Europa.