EK-selectie van Oranje bekend: ‘Ik had die beslissing anders genomen’

26 mei 2021 - 18:14

Hij lekte gedurende dag al uit, maar nu heeft de KNVB hem ook via de officiële kanalen bekendgemaakt: de EK-selectie van Oranje. Voorin verkoos de bondscoach Frank de Boer Quincy Promes boven Steven Bergwijn en Anwar El Ghazi.

“Ik denk dat we het selecteren van Promes best een verrassing mogen noemen”, begint Bruce tegenover Neal in de FC Afkicken Daily. De 47-voudig international vertrok afgelopen winter naar Spartak Moskou, waar hij tot dusver elf wedstrijden speelde. Hij zorgde in deze duels voor drie goals en hetzelfde aantal assists.

In bijna alle wedstrijden stond de oud-Ajacied sinds zijn komst in de basis bij de club uit de Russische hoofdstad. Dit zal voor De Boer een goede graadmeter geweest zijn. “Bergwijn heeft natuurlijk super weinig gespeeld, maar ik had die beslissing om Promes op te roepen toch anders genomen.”


“Vooral omdat je nu eigenlijk alleen Berghuis hebt voor op de rechterflank”, vervolgt Bruce. “Het is toch opvallend dat je met Memphis Depay, Cody Gakpo, Quincy Promes en Donyell Malen spelers hebt die goed tot hun recht komen op de linkerflank en dat je op rechts alleen Berghuis hebt”, besluit Bruce verontwaardigd.

Naast de situatie op de aanvallende flanken van het Nederlands elftal, wordt ook de rest van de EK-selectie van Oranje door Neal en Bruce besproken. Ook beschouwen de heren voor op de Europa League-finale tussen Manchester United en Villarreal. Daarnaast wordt er nagepraat over de (korte) meeting tussen Koeman en Laporta. Dit en meer hoor je hier in de nieuwste FC Afkicken Daily!