Barcelona kleurt Oranje: ‘Koeman doet een Van Gaaltje’

25 mei 2021 - 17:32

Met de aankomende transfer van Georginio Wijnaldum naar FC Barcelona wordt de Oranje-enclave binnen de lijnen uitgebreid naar drie. In de Spaanse sportpers worden Owen Wijndal en Memphis Depay genoemd als mogelijk verstrekkingen. “Hoeveel Nederlanders waren er toen Louis van Gaal coach was bij Barca? Een stuk of zeven toch wel, nou dan is Koeman met zijn mogelijke vijf hard op weg”, begint Neal de FC Afkicken Daily.

“Ik vind het wel heel erg vet voor Wijnaldum, het maakt voor hem wel een heel mooi voetbal CV zo. De vraag is alleen wel waar hij moet gaan spelen en in welke rol. Frenkie de Jong is zeker van zijn plek, Pedri ondertussen ook wel, bij Sergio Busquets gaat het een keer opraken”, denkt Bruce. “Misschien is rechtshalf wel een goede optie voor hem. Alleen als Busquets gewoon blijft spelen, weet ik niet of hij hem zomaar uit de basis gaat spelen.”

Neal denkt dan ook dat de dertigjarige middenvelder de ideale twaalfde man is. “In de VrijMiBo bespraken wij het ook al, zijn leeftijd is toch wel echt een dingetje. Zowel bij Bayern München of nu bij FC Barcelona is hij ideaal als nummer twaalf of dertien.” Daar is Bruce het zeker niet mee eens: “Ik heb altijd van hem genoten, ook nog bij Liverpool. Misschien moet hij wel een linie zakken om als verdedigende middenvelder te spelen, al zal hij nooit in dezelfde rol als Busquets kunnen spelen.

Naast de transfer van Gini Wijnaldum bespraken Neal en Bruce ook nog de aanstelling van Marcel Lucassen als nieuwe directeur voetbalontwikkeling en de EK-selectie spanning. De gehele FC Afkicken Daily kan je hier luisteren.