Juve haalt CL: ‘Als een klein jongetje staan juichen’

25 mei 2021 - 23:38

“Ik heb als klein jongetje staan juichen in de woonkamer toen er bij Napoli werd afgefloten en er 1-1 op het bord stond”, geeft Wesley eerlijk toe aan Willem in de laatste Lo Stadio van dit seizoen.

“Ik vind wel dat dit de ploegen zijn waarvan je hoopt dat ze uiteindelijk alle vier de Champions League ingaan. Ook als je kijkt naar het gehele seizoen presteert Juventus matig, alleen die winnen nog de Coppa Italia. De dalen van Napoli waren net iets dieper dan die van de Bianconeri”, zegt Willem. “Het was echt de laatste weken stuivertje wisselen tussen Juventus, AC Milan en Napoli en het had alle kanten op kunnen gaan. Hoe dan ook is het lullig voor de nummer vijf, die vallen op een miniem aantal punten buiten de boot”, antwoordt Wesley.

AC Milan is het gelukkigst met het behalen van het miljoenenbal volgens de twee. “Het is een bijzonder knappe prestatie dat Milan van Atalanta won op de laatste speeldag en daarom ook nog is tweede is geworden. Ze werden gesteund bij vertrekt van het trainingscomplex door de harde kern, dat zag er ook wel mooi uit.”

Het grootste vraagstuk voor Willem en Wesley, is of Andrea Pirlo volgend seizoen trainer is bij Juve, door zijn vroege uitschakeling in de Champions League, de vierde plaats en de Coppa Italia winst. “Ik vind het onvoldoende”, zegt Willem. Wesley is wat milder met zijn kritiek: “Er komt een keer een seizoen dat je geen kampioen meer wordt, dan is Champions League behalen het doel en dat is wel gelukt.”

Buiten de Champions League ploegen bespraken de twee ook nog de rest van de competitie en delen zij de Lo Stadio Awards uit. De gehele aflevering kan je hier beluisteren.