Feyenoord gaat Europa in: ‘Heeft Dickie goed geregeld’

24 mei 2021 - 13:03

Zondag was het zover: “Hét duel om het Europese Conference League-ticket”, aldus Justin. Feyenoord versloeg FC Utrecht met 2-0 in de Kuip. “Ik was heel pessimistisch. Ik dacht dat FC Utrecht ze te slim af zou zijn.

In de 25e minuut scoorde Luis Sinisterra de 1-0. “Een prachtige vuurpijl”, aldus Justin. “Wat een pech daarna voor Utrecht in die tweede fase van de tweede helft. Ze krijgen wat kansen, een geweldige redding van Justin Bijlow, een penalty die gegeven had kunnen worden, een rode kaart die gegeven had kunnen worden. Het zat Utrecht niet mee.”

Thanks

Armin is het met Justin eens: “Ik denk dat je daar de wedstrijd goed mee samenvat. Het was niet dat één van de twee duidelijk de bovenliggende partij was, maar je zag in de tweede helft dat Utrecht steeds beter werd. Er werden rare arbitraire beslissingen genomen. Ik kreeg het idee dat de KVNB tegenover FC Utrecht zoiets had van: ‘Je hebt ons die hele hoorzitting laten doen om praktisch niks, we geven jullie nu een koekje van eigen deeg’. Dat is natuurlijk niet zo hoor. Die penalty kan ik nog ergens begrijpen dat je die niet geeft, ik vond dat ook een redelijke fifty-fifty-beslissing, maar die actie van Leroy Fer, dat is toch gewoon inkomen met twee benen.” Justin voegt toe: “Ook een gekke locatie om dat te doen, heel erg raar. Fer kwam er goed mee weg. De VAR durfde nergens zijn vingers aan te branden.

De Rotterdammers kregen gisteren vier gele kaarten, de club uit de Domstad kreeg er twee. “De scheids liet heel veel doorgaan en dat pakte voor Feyenoord vaak wat positiever uit dan voor Utrecht. Dat komt misschien door het publiek. Feyenoord was net iets feller, ze durfden er meer op te klappen. Een verlenging was niet onterecht geweest en dan had ik het ook nog maar moeten zien. Tegen het einde zag je wel dat Utrecht dreigender werd, terwijl Feyenoord het daarvoor beter onder controle had”, vindt Justin. Maar goed: “Ze gaan nu toch de Conference League in. Dat heeft Dickie toch maar goed geregeld.”

In deze aflevering van BORD OP SCHOOT bespreken Armin en Justin het duel waardoor Feyenoord Europa ingaat, het afscheid van Dick Advocaat en het Team of the Year van de Eredivisie. Luister nu!