‘Jonge jongens weten vaak zelf niet waarom ze zoveel talent hebben’

21 mei 2021 - 17:39

“Vaak gebeurt er iets in het leven van een jong talent, waardoor het iets minder gaat. Hij moet dan van meerdere kanten weer gemotiveerd worden, zodat hij het plezier weer ontdekt”, concludeert Herbert Cool over het niet selecteren van Mo Ihattaren voor het EK onder 21.

“Zelf heb ik het ook meegemaakt. Ik zat niet helemaal lekker in mijn fel en toen werd mijn eerste zoon geboren. Ik ben toen enorm veel tijd met hem gaan spenderen, omdat mijn thuis situatie mij rust en voldoening gaf. Alleen toen ik dit ging doen, stuiterde werkelijk waar elke bal van mijn voet. Er moet een bepaalde mentale staat zijn wil je goed presteren”, vertelt Simon Cziommer.

Voor Danny Froger is het statement wat via Erwin van de Looi naar buiten is gekomen over het niet selecteren complete bullshit. “Er wordt gezegd dat hij niet genoeg heeft gespeeld na zijn plekje in de voorselectie. Hoeveel wedstrijden had hij nog kunnen spelen? Hoogstens drie en dan kan je nu ook pas concluderen dat hij niet fit is. Ik vind het een beetje raar.”

“Het Marokkaanse elftal zou ook weer opnieuw hebben geïnformeerd naar zijn beschikbaarheid. Dit ontkent het statement van van de Looi”, zegt Neal. “Vind je het gek? Ik zou als ik de Marokkaanse Voetbalbond was ook niet hardop gaan zeggen dat zij daar weer mee bezig zijn”, grapt Herbert.

Buiten Mo Ihattaren gaat het in de VrijMiBoook over de rechtszaak tussen de KNVB/Feyenoord en FC Utrecht en ook de mogelijke transfers van AZ komen voorbij.