Fitheid brak Platje op: ‘Is ergens niet goed gegaan’

20 mei 2021 - 19:02

Melvin Platje kreeg voor De Graafschap tegen Helmond Sport dé kans om de Doetinchemmers in de 96e minuut naar de Eredivisie te schieten. De ervaren spits wist deze ultieme mogelijkheid niet te benutten, zo bleef De Graafschap steken op een gelijkspel en moesten Seuntjens en co. de play-offs in.

Omdat de ploeg van Mike Snoei drie dagen later in de halve finale van de play-offs ook niet wist te winnen van Roda JC, zal de club uit de Achterhoek ook volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie spelen. De gemiste kans van Platje stond symbool voor de korte periode van de 32-jarige spits bij De Graafschap. “Van Platje is niet genoeg gebruik gemaakt”, vertelt oud-spits van De Graafschap Berry Powel in de Powel & Van Velsum-podcast.

Dat de voormalig stiftjeskoning niet uit de verf is gekomen in Doetinchem, heeft te maken gehad met zijn fitheid. “Ze hebben hem gehaald terwijl ze wisten dat hij een trainingsachterstand had. Als hij dan de laatste wedstrijd nog niet fit is voor een basisplaats, dan is het ergens iets niet goed gegaan”, besluit Berry.

Nadat er over Platje genoeg gezegd is, nemen Berry en Lars een voorschot op de toekomst van het niet-gepromoveerde De Graafschap. Daarnaast beschouwen Berry en Lars voor op de halve finales van de play-offs om promotie en degradatie. Gaan de underdogs door? Of zijn het toch de favorieten die in de finale terecht komen? Je hoort het hier in de nieuwste Powel & Van Velsum-podcast.