Ajax wil Europese top irriteren: ‘Europa League kan je winnen’

20 mei 2021 - 17:29

Na een seizoen van hegemonie in de Eredivisie hoopt Ajax buiten de eigen landsgrenzen topclubs te gaan irriteren, dat zei Erik ten Hag afgelopen week. Of de Amsterdammers dat gaat lukken wordt in de Pantelic Podcast besproken.

“Ten Hag heeft in een interview gezegd dat dat heel erg moeilijk is, omdat je de groep samen moet houden”, opent Lars. “Dit jaar gaat dat dan wel lukken, maar eigenlijk moet je de groep drie à vier jaar bijeen houden om echt een team te kneden dat dat kan doen.”

In het seizoen 2018-2019 bereikte Ajax ten koste van onder andere Juventus en Real Madrid de halve finale van de Champions League. Deze buitengewone prestatie zal volgens Lars niet snel geëvenaard gaan worden. “Het bereiken van de halve finale van de Champions League was exceptioneel. Ik reken er niet op dat dat op korte termijn weer gaat gebeuren.”

Christian noemt doelstellingen op die binnen afzienbare tijd wel reëel zijn. “De poulefase in de Champions League moet je af en toe door kunnen komen. Ook zou je de Europa League een keer kunnen winnen”, besluit de voetbaladvocaat.

Naast het vooruitkijken op Europees-niveau, blikken de mannen in de Pantelic Podcast ook terug op het afgelopen seizoen. Verder wordt er gesproken over de vriendin van Tagliafico, die volgens Lars vooraan gestaan zou hebben bij het uitdelen. Luister hier naar de nieuwste aflevering van de Pantelic Podcast.