Willem over Calvarese: ‘Een aanfluiting voor het Italiaanse voetbal’

19 mei 2021 - 08:37

“Dit kan echt gewoon niet. Wij proberen hier elke week de Italiaanse competitie een beetje te verkopen, maar op deze manier gaan mensen nooit kijken”, zegt Willem geïrriteerd in de nieuwe Lo Stadio. “Het kan niet over Juve – Inter gaan, alleen maar over de fouten van scheidsrechter Calvarese”, voegt Wesley daar aan toe.

De twee bespreken wat er allemaal gebeurde tijdens de wedstrijd Juventus – Inter van afgelopen zondag. “Waar moet ik beginnen. Het was fout op fout op fout, terwijl deze wedstrijd juist heel belangrijk was voor Champions League-kwalificatie voor Juventus”, concludeert Willem. “Het begon al bij de eerste penalty, die werkelijk cadeau werd gedaan aan Juventus. Als je het honderd keer bekijkt, kan je zeggen, ja hij wordt vastgehouden. Alleen dit soort vasthouden op een kluitje, wat werkelijk waar bij elke corner gebeurt, dan kan je niet zeggen dit is een penalty”, vind Wesley.

Ook de andere twee pingels waren belachelijk. “Matthijs de Ligt staat per ongeluk op de voet van Lautaro Martínez, die vervolgens gaat liggen. Calvarese doet eerst alsof het ongelukkig is, maar gaat vervolgens weer kijken naar de VAR en geeft hier ook weer een penalty voor. Iedereen met een voetbalhart ziet toch dat dit geen trap is en volkomen ongelukkig is?”

Dan is daar ook nog de penalty waardoor Juventus met 3-2 weet te winnen. Juan Cuadrado staat letterlijk op het been aan van Ivan Perišić en gaat naar de grond. Caldarese fluit en wordt, terwijl dit een clear en obvious error is niet teruggeroepen door de VAR”, somt Wesley op. “Een kamikaze aanval die ook nog eens wordt beloond. Onbegrijpelijk, schandalig en een schande voor het Italiaanse voetbal. Deze wedstrijd is de grap van dit voetbalweekend”, besluit Willem.

Naast circus Calvarese bespraken Willem en Wesley, tevens de trilogie aan Champions League kwalificaties van Atalanta en de megamisstap van AC Milan in het afgelopen weekend. De gehele Lo Stadio kan je hier beluisteren!