Elftal van de Week: Hattricks en de nieuw Kanté in Rome

19 mei 2021 - 15:00

De spanning in de topcompetities bereikt het kookpunt, het is tijd voor het nieuwe Elftal van de Week!  Vergeet niet om uw stoelriemen vast te zetten. Check snel hieronder welke elf spelers zijn geselecteerd.

Door: Dosty Amin

Gianluigi Donnarumma – AC Milan

Afgelopen zondag kon AC Milan zich voor het eerst sinds 2013 weer eens kwalificeren voor de groepsfase van de Champions League. Echter kwam het elftal van trainer Stefano Pioli niet verder dan een bloedeloos gelijkspel tegen Cagliari. Met dat puntje houden ze in ieder geval nummer vijf Juventus nog achter zich. Dat hebben ze vooral te danken aan Gianluigi Donnarumma. De doelman moest zich in de tweede helft maximaal strekken op de kopbal van Diego Godin. Terwijl de Italiaan  even daarvoor nog een kopbal van Leonardo Pavoletti kon keren met zijn benen.Volgende week moet AC Milan winnen bij Atalanta met de gedachte dat Juventus afrekent met Bologna. Een enerverende laatste speeldag in de Serie A. 

Juan Cuadrado – Juventus

De Oude Dame wist in de slotfase drie hele belangrijke punten te pakken in de strijd om Champions League-voetbal. Door het gelijkspel van AC Milan, ligt de strijd nog volop open. In een bizarre wedstrijd werd er met 3-2 gewonnen van landskampioen Internazionale. Juventus en Inter kregen allebei een penalty in de eerste helft. Cristiano Ronaldo en Romelu Lukaku faalden niet van elf meter en zo stond het binnen no time 1-1. Juan Cuadrado bracht de stand kort voor rust op 2-1. De Colombiaan schoot de bal keihard achter doelman Samir Handanovic. In de tweede helft kwam het elftal van Andrea Pirlo met tien man te staan na een rode kaart van Rodrigo Bentancur. Tien minuten voor tijd leek het alsnog mis te gaan voor Juventus. Giorgio Chiellini verschalkte zijn eigen doelman Wojciech Szczęsny voor de 2-2. Drie minuten voor tijd kreeg Cuadrado een penalty, nadat hij onderuit zou zijn gehaald door Ivan Perišić. Een hele discutabele penalty, omdat de Kroaat helemaal niks deed. Cuadrado stond zelf achter de bal en schoot hem keurig in de hoek voor de bevrijdende 3-2. 

Wesley Fofana – Leicester City

Leicester City legde beslag op de FA Cup, na de 1-0 zege op Chelsea. Wederom was Wesley Fofana een van de uitblinkers op het veld. De Fransman bouwde samen met zijn compaan Çağlar Söyüncü een muur, waar niemand doorheen kwam. Nog in de eerste helft stond Fofana twee keer op de juiste positie om een bal te blokken. Ook waren de aanvallers van Chelsea kansloos in de duels. De centrale verdediger gebruikte constant zijn sterke lichaam om spelers van Chelsea van de bal af te zetten. Fofana kwam afgelopen zomer over van het Franse Saint-Etienne. Daar maakte hij indruk tijdens een bekerfinale tegen PSG. 

Tyrick Mitchell – Crystal Palace

Een linksback met een goal en een assist zie je niet elke dag. Al vroeg kwam Crystal Palace op achterstand tegen Aston Villa, dankzij een goal John McGinn. Niet veel later gaf Tyrick Mitchell een uitstekende voorzet op Christian Benteke. De Belg faalde niet en kon zo de 1-1 binnen koppen. In de slotfase zette Mitchell met iet wat geluk de 3-2 op het scorebord. De Engelsman stond goed gepositioneerd in de zestien en via zijn schouder ging de bal het doel in. Het was zijn eerste doelpunt in dienst van de Eagles.

Carlos Soler – Valencia CF

Carlos Soler verdiende met zijn fantastische optreden tegen Eibar alle lof van de Spaanse media. Met een heerlijk steekballetje bediende hij Gonçalo Guedes. De Portugees opende daarmee de score.De 2-0 en de 3-0 nam hij zelf voor de rekening. Soler koos bij beide goals uitstekend positie en kon zo rustig de bal binnen schuiven. Het was alweer zijn elfde goal en achtste assist van dit seizoen. Valencia kent een teleurstellend seizoen met een beschamende dertiende plaats in de competitie. Soler is een van de weinige lichtpuntjes van dit seizoen.

Ebrima Darboe – AS Roma

Ik moet eerlijk bekennen dat ik voor dit weekend nog nooit van deze speler had gehoord. Ebrima Darboe kreeg in de stadsderby tegen Lazio een basisplaats. De middenvelder viel mij al gelijk positief op. Hij deed mij een beetje denken aan N’Golo Kanté. Zijn passie en energie vond ik prachtig om te zien. De spelers van Lazio liepen zich stuk op de Gambiaan. Met zes van de negen gewonnen duels liet de middenvelder zich gelden. Aan de bal liet Darboe ook het nodige zien. Eerst speelde hij een man van Lazio uit en gaf de bal daarna heel goed mee aan Henrikh Mkhitaryan. Naast Kanté, werd de Gambiaan ook nog vergeleken met oud-voetballer Claude Makélélé. Het optreden van Darboe smaakt naar meer.

Lucas Paqueta – Olympique Lyonnais

De Braziliaan is bezig aan een topseizoen in de Ligue 1. Afgelopen weekend was de middenvelder betrokken bij drie van de vijf goals. Bij zijn eerste goal kreeg Lucas Paqueta de bal voor zijn voeten, nadat de poging van Maxwel Cornet werd geblokt. Zijn tweede doelpunt kwam ook wat gelukkig tot stand, maar dat maakte het niet minder belangrijk. De poging van Léo Dubois werd gekeerd, in de rebound kon Paqueta de bal aannemen en rustig de 1-3 maken. Na rust kreeg de middenvelder de bal aan de rechterkant van het veld, nadat hij goed de diepte zocht. De Braziliaan was niet zelfzuchtig en gunde de kans aan Houssem Aouar, die zo voor leeg goal de 1-4 kon maken. Paqueta kende een teleurstellende periode in Milaan. Inmiddels heeft hij zijn kans gegrepen bij Olympique Lyon. 

Jack Harrison – Leeds United

De Leeds United-trein dendert door. Afgelopen weekend werd Burnley van de mat geveegd. Het elftal van Marcelo Bielsa won met 0-4. Jack Harrison was betrokken met een goal en twee assists. Na een afgeslagen corner werd het schot van Ezgjan Alioski nog onderweg aangeraakt door Harrison. Daarna was de Engelsman niet meer te houden. De middenvelder zag Rodrigo staan en gaf hem werkelijk fenomenaal mee aan de Spanjaard, tussen twee verdedigers in. Zijn tweede assist was eveneens briljant. De middenvelder zag Rodrigo weglopen bij zijn tegenstander en gaf hem goed mee in zijn voeten. Daarmee kon de Spanjaard  zijn tweede van de wedstrijd maken.

Ferran Torres – Manchester City

Wat heb ik genoten van Ferran Torres afgelopen weekend. Met een hattrick velde hij het vonnis over Newcastle United. Zijn eerste goal van de wedstrijd is Puskas Na een schitterende actie van Riyad Mahrez in de tweede helft stond de middenvelder op de juiste positie om de 2-2 te maken. Even later schoot Joao Cancelo de bal op de paal.  De rebound werd benut door Torres en zo bekroonde hij zijn uitstekende wedstrijd met een hattrick.

Carlos Bacca – Villarreal 

Als Sevillistas zou ik deze wedstrijd graag willen overslaan. Villarreal hakte ons volledig in de pan. Sevilla verloor met maar liefst 4-0. Carlos Bacca kopte de thuisploeg in de eerste helft op een 1-0 voorsprong. In de tweede helft liep Bacca heel sneaky weg uit de rug van Jules Koundé. De Fransman kon hem niet meer stoppen en zo maakte de Colombiaan zijn tweede van de wedstrijd. De malaise werd compleet toen doelman Yassine Bounou zomaar de bal in de voeten speelde van de Villarreal-spits. Het was een koud kunstje voor Bacca om zijn hattrick te voltooien. Een mooie avond voor de Colombiaan. Maar voor mij een avond om snel te vergeten.

Randal Kolo Muani – Nantes 

Nantes greep zijn laatste kans door met 0-4 te winnen bij het al gedegradeerde Dijon. Met deze zege houden ze nog altijd zicht op directe handhaving. Ik keek afgelopen zondag naar de Ligue 1 switch. Lekker op de bank met een bakje popcorn heb ik genoten van Randal Kolo Muani. Een speler die je niet wekelijks aan het werk ziet. Met twee goals en een assist was hij de grote man aan de kant van Nantes. Moses Simon wilde op goal schieten, maar zijn schot werd geblokt door een verdediger van Dijon. Kolo Muani kreeg de bal voor zijn voeten en schoot alsnog de 0-2 binnen. In de tweede helft versnelde de Fransman langs zijn directe tegenstander. De aanvaller kon het overzicht bewaren en legde hem goed af op Ludovic Blas. In de slotminuten van de wedstrijd glipte Kolo Muani nogmaals langs zijn tegenstander. De spits tikte hem heel bewust langs de doelman en kon daarna in een leeg goal de 0-4 maken. 

Kun je geen genoeg krijgen van Buitenlands voetbal, luister dan onze FC Buitenland Podcast! Onze eigen Jaron Blonk, ESPN-commentator Martijn van Zijtveld en Quincy Richardson bespreken in een uur tijd alles wat je moet weten over de vier grootste competities van Europa.