‘Een terugkeer van Benzema bij Frankrijk zou fantastisch zijn’

18 mei 2021 - 17:31

“De grote vraag is, wat is er nou eigenlijk aan de situatie veranderd dat hij nu mogelijk wel weer bij de selectie van de Franse nationale elftal zit?” Vraagt Bruce zich in de nieuwe FC Afkicken Daily af.  

“Ik heb afgelopen maand ook nog een speciale editie van FC Buitenland gemaakt samen met Frans-voetbalkenner Jean-Paul Rison en die zei ook: ‘Karim Benzema krijgt er maandelijks vragen over, maar die zit nooit meer bij de selectie’ “, zegt Jaron. “Het is nou niet alsof Benzema de laatste jaren niet gepresteerd heeft”, voegt Bruce zich bij Jaron.

De topspits van Real Madrid kwam voor het laatst in actie voor de Franse nationale ploeg in 2015. Later dat jaar, werd hij beschuldigd van betrokkenheid bij een poging tot chantage. Mathieu Valbuena, toenmalig speler van Olympique Lyon en tevens ploeggenoot bij Les Bleus, moest 150 duizend euro betalen om te voorkomen dat een seksvideo van hem openbaar zou worden gemaakt. Na dit schandaal was Benzema niet meer welkom bij de ploeg van Didier Deschamps.

“Er moet een goed gesprek geweest zijn tussen beide en op basis daarvan moet deze beslissing zijn gemaakt. Ik denk dat verdere opheldering vanavond wel gaat komen als de selectie definitief wordt”, concludeert Jaron. “Ik ben ook benieuwd voor wie hij in de plaats gaat komen”, sluit Bruce af.

Het ging niet alleen over Benzema in de FC Afkicken Daily, ook bespraken Bruce en Jaron de transferwens van Harry Kane en wordt de transfer van Til naar Feyenoord steeds concreter. Beluister hier de gehele aflevering!