‘Ik zou Alderweireld niet bij Ajax willen’

17 mei 2021 - 13:38

Het einde van het seizoen is hier en Ajacieden houden hun hart vast. “Het gaat niet zo druk worden als voorgaande jaren, verwacht ik. David Neres lijkt weg te gaan. Nicolás Tagliafico zal waarschijnlijk ook vertrekken. Ik denk dat dat met hoogste zekerheid te zeggen is”, aldus Bart in de Pantelic Podcast. Toch lijken de vervangers al klaar te staan. Bart: “Owen Wijndal zou een uitstekende aanwinst zijn. Een stap van Wijndal naar Ajax is nog steeds een grote stap. Je gaat dan toch net wat lekkerder naar het buitenland.”

Een groter gerucht is de mogelijke komst van Toby Alderweireld. De Belgische verdediger van de Tottenham Hotspurs komt misschien naar Ajax. Bart is niet zo enthousiast: “Prima om om hem erbij te hebben, maar dat betekent wel dat je van Perr Schuurs afscheid kan nemen. Schuurs is net verlengd. En je hebt Jurriën Timber die zich stormachtig ontwikkelt. De 19-jarige verdediger speelt foutloos sinds hij er als vaste kracht bij kwam. Ga je die dan op de bank zetten? Daar heb ik wel wat vraagtekens bij. Timber is nog niet zo goed als Alderweireld, maar als je hem op de bank laat zitten wordt hij dat ook nooit. Als Alderweireld ermee akkoord gaat dat hij tweede viool speelt, zou dat kunnen. Maar anders zou ik Alderweireld niet bij Ajax willen.”

Tattoo of *Toby Alderweireld* of Tottenham Hotspur

Begin dit jaar verlengde Perr Schuurs zijn contract bij Ajax. De supporters lijken hier minder enthousiast over. Lars: “Ik zag veel kritiek op Schuurs. Ik vond dat onterecht.” Loïs Openda scoorde in de 44ste minuut de 1-2 voor Vitesse na een fout van Mohammed Kudus. Schuurs zette een sliding in die niet genoeg was om een doelpunt te voorkomen. Bart snapt de kritiek op de 21-jarige verdediger wel: “Schuurs glijdt wel snel uit. Hij zet ook vaker een sliding te snel of te kort in. Je ziet dat niet bij Timber. Er is altijd twijfel bij hem, op een één of andere manier.”

In deze Pantelic Podcast bespreken Bart en Lars de laatste wedstrijd van het seizoen, mogelijke transfers van Kamaldeen, Toby en Berghuis, en bespreken ze of Ajax nou een tussenjaar heeft gehad.