‘Drommel kan doorgroeien tot een eerste Oranje-keeper’

17 mei 2021 - 11:34

“Joël Drommel had niet echt een lekker afscheidsduel”, aldus Justin over de keeper van FC Twente in BORD OP SCHOOT. En dat is nog zacht uitgedrukt. “Drommel heeft heel erg zijn best gedaan om John Goossens te doen lijken op de Goossens van acht jaar geleden”, zegt Armin.

FC Twente won met 3-2 van ADO Den Haag. Na twee blunders van Drommel, wisten de Tukkers toch nog drie keer te scoren. “Die eerste van Goossens is een miscalculatie, dat zou je een keer kunnen gebeuren. Dat afstandsschot van Goossens daarentegen, moet je als keeper gewoon hebben”, vindt Armin. “Hij heeft gewoon niet zo’n lekkere tweede seizoenshelft, eigenlijk sinds hij voor PSV heeft getekend. De mensen die hebben gekeken zagen ook hier Drommel weer minder sterk spelen. Ik hoop dat het een succes wordt bij PSV”, voegt Justin toe.

Toch hebben de jongens van BORD OP SCHOOT er vertrouwen in. “Drommel heeft onderaan de streep een best wel goed seizoen gehad”, vindt Armin. “Zijn ontwikkeling is wel bewonderenswaardig. Van die clown toen ze degradeerden, tot een ijzersterke KKD-keeper, en nu opgewerkt tot een solide Eredivisie-keeper”, zegt ook Justin.

Afgelopen maand tekende de doelman van FC Twente een contract bij PSV, waar hij in ieder geval tot 2026 zal blijven. “Ik snap het wel van PSV, Drommel kan doorgroeien tot een eerste Oranje keeper”, zegt Armin. Ook Justin denkt dat PSV een goede keuze heeft gemaakt: “De laatste tijd speelde die vooral tegen Utrecht sterk. Hij is nog een onbeschreven blad.”

Armin en Justin bespreken speelronde 34 waarin Sparta het flikt, het fort de Kuip wordt gebroken en de Tricolores veilig zijn in hun Tricoloreredivisie.