Eindstrijd in La Liga: ‘Atlético is kampioenswaardig’

17 mei 2021 - 18:41

De spanning is om te snijden in de titelrace in La Liga. Jaron, Quincy en Martijn bespraken het in FC Buitenland. Luis Suarez scoorde afgelopen weekend een cruciaal doelpunt in de titelstrijd namens koploper Atlético Madrid. “Hij had de nodige kansen nodig om uiteindelijk die ene te maken, maar die was wel heel erg belangrijk”, aldus Jaron.

Luis Suarez

Hij is dan ook enorm te spreken over Los Rojiblancos: “Ik vind Atlético een fantastisch team en gun het ze van harte. Zeker met die twee giganten, Real Madrid en FC Barcelona, die gevoelsmatig maar wat doen. Ik vind het wel heel vet.”

Martijn zette er eerst vraagtekens bij, maar is nu ook aan boord: “Ik had aan alles het gevoel dat het compleet de verkeerde kant op ging voor Atlético, met al die gemiste kansen en die twee afgekeurde doelpunten. Suarez miste honderd kansen, maar de belangrijkste schiet hij binnen. Het moest zo zijn. Hij heeft het nu gedaan, Barça is al uitgeschakeld.” Quincy is het met de mannen eens: “Het is wel kampioenswaardig. Die kutwedstrijden winnen, dat vormt een kampioen.”

“Het gaat allemaal aankomen op volgende week zaterdag”, concludeert Jaron. “Valladolid speelt niet voor niets, die kunnen degradatie voorkomen. Bij een overwinning zouden ze zichzelf nog veilig kunnen spelen.” Atlético speelt aankomend weekend tegen Valladolid en Real tegen Villareal.

“Ik denk dat het heel tight gaat worden. Het zou me ook niet verbazen als Atlético gewoon met 3-0 wint, die zijn natuurlijk helemaal opgeladen na die overwinning”, aldus Martijn. “Villarreal speelt ook nog voor een plekje in de Europa League. Die zullen ook nog een resultaat willen halen bij Real. Het enige is dat ze een paar dagen later de Europa League-finale spelen.”

*Luis Suarez* of Atletico Madrid celebrates 2-1 with *Joao Felix* of Atletico Madrid

Jaron, Quincy en Martijn bespreken Suarez en zijn belangrijke rol bij Atlético Madrid afgelopen weekend, de gelijkwaardige spanning in de Bundesliga en ook de vraag of Juventus de Champions League nog wel gaat halen.