Luijckx met vertrouwen play-offs in: ‘Zij hebben een klap gehad’

14 mei 2021 - 12:08

Morgen is het eindelijk zover, de play-offs om promotie en degradatie gaan van start. Een garantie voor spektakel. Roda JC-aanvoerder Kees Luijckx staat te popelen: “We hebben een goede tweede seizoenshelft gespeeld en zijn er fysiek en mentaal helemaal klaar voor.”

Roda JC eindigde als achtste in de Keuken Kampioen Divisie en heeft daarmee het laatste ticket bemachtigd voor de nacompetitie. Of het een gouden ticket blijkt voor de ploeg van Jurgen Streppel weten we over een week. De eerste horde voor de Koempels is morgen, uit naar De Vijverberg.

De Graafschap kende een dramatisch einde van het seizoen, door in een kletsnat Doetinchem te blijven steken op 0-0. Door het gelijke spel tegen Helmond Sport mistten de mannen van Mike Snoei directe promotie. Je zou zeggen, er is geen beter moment voor Roda om De Graafschap te treffen.

“Daar ben ik het wel mee eens”, vertelt Luijckx op vrijdagmorgen aan de telefoon.” We hebben weliswaar twee keer van ze verloren, maar we weten nu ook goed wat hun sterktes en zwaktes zijn. Zij hebben ongetwijfeld een klap gehad, wij zijn al het hele seizoen met iets moois bezig en zijn na de winterstop goed in vorm. We gaan daar proberen te voetballen, dat doen we al het hele seizoen.”

Ondanks het grote verschil op de ranglijst, is het een fifty-fifty-wedstrijd denkt de 35-jarige centrale verdediger: “We hebben vertrouwen om te kunnen stunten tegen De Graafschap en ondanks dat zij de favoriet zijn, denk ik dat de kansen gelijk zijn. Al is een beetje nederigheid wel op zijn plaats.” Eerder dit seizoen wonnen de Superboeren twee keer van Roda en kwam spits Ralf Seuntjens tot scoren. Ook morgen is de uitgesproken targetman de directe tegenstander van Luijckx.

“Hij heeft een goed seizoen gehad, maar ik ga van mijn eigen kracht uit. Ik ken hem al wat langer dan vandaag en heb daar wel mijn ideeën over. Het gaat om De Graafschap – Roda en niet om Seuntjens – Luijckx.”

Ervaring

Naast Luijckx hebben de Limburgers een aantal ervaren krachten met onder andere Erik Falkenburg en Niek Vossebelt. “Het is altijd lekker om ervaring te hebben in je ploeg. Het kan zaterdag alleen net zo goed iemand van negentien zijn die drie man passeert en de winnende maakt.”

In de eerste periode van de oud-AZ’er in Kerkrade degradeerde de club. “Dat heeft zeker meegespeeld in mijn keuze om terug te keren. Ik ben toen door de achterdeur vertrokken. Nu promoveren zou ultiem zijn. We gaan zien waar het schip strandt.”