‘Je hebt meer aan Weghorst dan aan de Jong’

14 mei 2021 - 18:41

“Ik ben niet echt gecharmeerd van de spits Luuk de Jong. Hij kan niet voetballen, aan de bal is hij gewoon erg matig. Toch kan hij koppen als een van de beste”, zegt Gerald Sibon in de nieuwe VrijMiBo. Thijs Faber, denkt dat het meer aan de rol ligt waarin de spits moet spelen: “Als je echt een stormram nodig hebt, kan je niet om Luuk heen. Hij is een van de beste koppers van Europa.”

Jaron denkt echter dat Frank de Boer waarschijnlijk ook op het EK met Luuk de Jong in de spits gaat spelen. “Hij speelde de laatste keren toch telkens in de basis, ik zie de Boer dat niet nu opeens aan gaan passen. Ik zie het net als Gerald ook totaal niet in Luuk de Jong, maar het is niet mijn keuze, maar de keuze van Frank. ”

Simon Cziommer vindt het minder belangrijk wie er welke positie gaat invullen, maar kijkt meer naar de gehele selectie. “Ik vind het opvallender dat Ryan Babel niet is meegenomen. Hij is er de laatste vijf jaar altijd bij geweest en nu opeens voor een groot toernooi niet meer, ik vind dat heel gek. De Boer is dus al bezig met, Memphis kan van die kant spelen en misschien Donyell Malen ook. De vleugels zijn juist onze zwakste bezetting, neem dan Babel mee.”