‘Ihattaren moet mee met Jong Oranje naar het EK’

14 mei 2021 - 16:00

“Het zou toch fantastisch zijn, al speelt hij juist na dit kut seizoen voor hem de sterren van de hemel in de wedstrijd met Frankrijk”, zegt Bruce tegen Neal. Neal denkt ook dat het een juiste keuze zal zijn om Mo mee te nemen: “Er zijn wat jongens doorgeschoven naar de voorselectie van Frank de Boer en hij is dan zeker een kwaliteitsimpuls.”

De twee waren het allebei ook eens over wie er moet gaan keepen in de wedstrijd tegen Les Bleuets. “Ik denk dat Bijlow gaat keepen, helemaal omdat hij nu wel speeltijd heeft gehad.” Bruce sluit zich daarbij aan en zegt: “Ik hoop het, want hij verdiend het wel.” De selectie kan ook nog aangevuld worden met jongens die op dit moment nog in de voorselectie van het grote Oranje zitten. “De Boer en van de Looi hebben overleg gehad en het grote Oranje gaat voor, maar Gakpo, Timber en Koopmeiners kunnen ook nog terug naar Jong Oranje.”

Bruce denkt dat heel lastig gaat worden tegen Frankrijk, terwijl Neal geen idee heeft hoe de selectie van Jong Frankrijk eruit gaat zien. “Er gaat niet veel veranderen met de selectie hoe die eerst was, er schuift in ieder geval niet veel door.”

Naast de selectie van Jong Oranje, bespreken Neal en Bruce ook de voorselectie van het grote Oranje, de selectie van Stengs bij Jong Oranje en wordt de vraag gesteld wie wordt nummer 16? Beluister hier de gehele FC Afkicken Daily!