“AZ had echt meer kunnen doen in de strijd om plek twee”

13 mei 2021 - 20:41

“AZ was niet best tegen FC Groningen en mag wel balen”, begint Bruce tegenover Neal in de FC Afkicken Daily waarin de negen wedstrijden in de 33ste speelronde van de eredivisie werden nabesproken.

Doordat de Alkmaarders niet wisten te winnen van Robben en Co, is de strijd om plek twee officieus beslist in het voordeel van PSV. “AZ had echt meer kunnen doen in de strijd om plek twee”, vindt Bruce. “Dat ben ik helemaal met je eens. AZ heeft het gewoon echt zelf laten liggen”, voegt Neal toe.

Doordat PSV op plek twee eindigt, gaan de Eindhovenaren de tweede voorronde van de Champions League in. Als Manchester United de Europa League wint, stroomt PSV een voorronde later in. “Dat zou wel veel schelen”, merkt Bruce op.

Naast PSV is ook RKC officieus verzekerd van een prestatie. De Waalwijkers lijken zich na een overwinning op FC Twente namelijk rechtstreeks gehandhaafd te hebben. Net als de goal van Zahavi, en de emoties die daaruit voortkwamen, wordt ook de knappe prestatie van de ploeg van Fred Grim belicht door Neal en Bruce. Luister hier de FC Afkicken Daily!