Koopmeiners mee naar het EK? ‘Ik denk dat hij voor Strootman kiest’

12 mei 2021 - 20:19

“Wat denk jij van Teun Koopmeiners? Gaat hij met Oranje of met Jong Oranje mee?” Vraagt Bruce aan Neal in de nieuwste FC Afkicken Daily waar beide heren de voorselectie van het Nederlands elftal, die vrijdag bekend wordt, alvast voorspellen.

“Ten opzichte van de vorige keer komt er bij het grote Oranje een middenvelder bij. Hij kan degene zijn die er nu bij komt. Het kan ook zo zijn dat Kevin Strootman terugkomt”, antwoordt Neal.

De 31-jarige Strootman wordt verhuurd aan Genoa CFC en maakt hier een goede indruk. “En ik denk dan, Frank de Boer kennende, dat hij voor Strootman zal kiezen”, vervolgt Neal. “Ik vind het echt fucking interessant”, reageert Bruce enthousiast. “Want het is best sneu als Koopmeiners een EK misloopt met het grote Oranje.”

“Een EK meemaken met Oranje als wisselspeler is toch veel meer waard dan een EK in de basis bij Jong Oranje?” Stelt Bruce. “Ik snap wel dat hij niet onomstreden is binnen de staf van Oranje”, antwoord Neal. “Ik snap dat ze daar misschien twijfels over hebben en ze liever voor een ervaren jongen kiezen op zo’n moment.”

Waar het voor Teun Koopmeiners nog niet zeker is of hij wel of niet zal deelnemen aan het EK met Oranje, is dat voor Virgil van Dijk wel het geval. De verdediger van Liverpool maakte eerder vandaag bekend dat hij het EK aan zich voorbij zal laten gaan. Ook dit wordt, net als de contractverlenging van Erwin van der Looi en de ontknoping in de Keuken Kampioen Divisie, besproken in de nieuwste FC Afkicken Daily.