‘Donderdag is het zeker: PSV gaat de voorronde van de CL in’

11 mei 2021 - 13:49

“PSV wint in een saaie wedstrijd makkelijk van PEC Zwolle en ik zie AZ niet zomaar winnen van een stug FC Groningen. Donderdag is het zeker: PSV gaat de voorronde van de Champions League in”, zegt Rik in de nieuwe Peesjevee podcast. De Eindhovenaren staan met nog twee wedstrijden te spelen één punt voor op achtervolger AZ.

“Het is niet niks hé, wat PSV heeft gedaan zondag. Eerst die busrit met Eran Zahavi en toen, terwijl het mes op de keel stond, heel simpel Willem ll in slaap sussen en verslaan. Dat gaat tegen PEC ook gebeuren”, stelt Guus. Mascha wil het niet jinxen en houdt liever haar mond tot alles gespeeld is. Guus en Rik zijn overtuigd: “PSV wordt de nummer twee van Nederland.”

“Ik heb gister nog een stuk geschreven over hoe belangrijk die tweede plaats is voor PSV. Achter de schermen is er natuurlijk die kapitaalinjectie geweest, maar PSV staat alleen echt voor paal als je nu geen Champions League haalt”, aldus Guus. “Je moet gewoon die Champions League-droom levend houden, het is de levensader van de club en het podium waar je op moet spelen.”