‘Robben kan Groningen aan Europees voetbal helpen’

10 mei 2021 - 12:54

“Hij kan zo maar Groningen aan Europees voetbal gaan helpen, dat zou voor Groningen een fenomenaal einde van het seizoen zijn.”, aldus Justin over Arjen Robben. Robben stond gisteren tegen FC Emmen in de basis tijdens de 0-4 overwinning.

“Wij waren allebei van mening dat Emmen het Groningen moeilijk kon maken, maar ik heb twee leuke minuten van Emmen gezien en daarna was Groningen ontketend. Ik denk dat iedereen wel weet wat een belangrijk aandeel Arjen Robben had”, begint Justin. “Ze gingen allemaal beter voetballen. Hoe je het ook went of keert, hij is een wereldvoetballer. Wat hij aan de bal doet is van grote klasse. Als middelmatige voetballer weet je dan wel dat er een absolute topper op het veld staat, ik denk dat dat wel lekker voetballen is”, voegt Armin toe. 

De Eredivisie-clubs die vijfde, zesde, zevende of achtste staan zullen in de play-offs strijden om een Conference League-ticket, FC Groningen staat nu zevende. “Robben piekte op het juiste moment”, zegt Armin. “Hoe mooi is dit, als je Champions League finales gespeeld hebt met Bayern, dat je dan als sportman nog zo kan genieten van dit moment.” Justin concludeert: “Mooi om in dat interview te zien dat het hem wat deed. Dit is niet iemand die er staat omdat die de aandacht wil. Hij wil gewoon echt op hoog niveau nog wat doen voor zijn club.”