‘Het is zaak om zo snel mogelijk van Ronaldo af te komen’

10 mei 2021 - 17:24

“Juventus heeft zeven topwedstrijden gespeeld dit seizoen, waar het do or die was, en Ronaldo heeft één keer gescoord. De andere zes wedstrijden was hij de slechtste man op het veld. Hij is niet meer zo belangrijk als dat hij ooit geweest is”, aldus Jaron over Cristiano Ronaldo. De Portugese aanvaller verloor afgelopen weekend met zijn Turijnse ploeg van AC Milan.

“Als je beleid wil voeren, dan moet je Ronaldo zo snel mogelijk van de loonlijst krijgen. Ik denk dat het zaak is om zo snel mogelijk van Ronaldo af te komen”, denkt Jaron. “De manier waarop ze gister van Milan verloren is wel schrijnend. Het is een grote teringzooi daar nu”, voegt Martijn toe.

Maar, zegt Martijn: “Laten we niet vergeten dat hij nog steeds topscorer is van de Serie A.” Quincy stemt in: “Put some respect on his name.” Op dit moment staat Juventus vijfde in de Serie A, dat zou betekenen dat ze volgend seizoen niet mee kunnen doen aan de Champions League.

Toch, als Juventus beleid blijft voeren zoals de club meestal doet, is de verkoop van Ronaldo niet onwaarschijnlijk. “Juventus zit in grote financiële problemen en Ronaldo is onderdeel van dat probleem”, legt Jaron uit. “Met de selectie die je hebt, zou je binnen de eerste vier moeten eindigen. Ik heb niets gezien waarvan ik denk, Pirlo gaat volgend jaar die Champions League beker opleveren.” Quincy heeft zijn twijfels bij dit beleid: “Is Juventus niet te gierig? Ze zijn negen jaar achter elkaar kampioen geweest. Het gaat één jaartje niet goed, gelijk iedereen eruit kegelen?”