‘Als ik De Boer was had ik Timber al drie keer gebeld’

10 mei 2021 - 15:02

Één van de beste spelers op het veld tijdens de Klassieker was bij uitstek Juriën Timber. Al in de eerste minuut draait hij met gemak weg van drie Feyenoorders, op een vlotte manier zoals we dat ook van oud-Ajacied Frenkie de Jong kennen. “Verdedigend is Timber uitstekend. Aan de bal is Timber uitstekend. Hij is klein, maar compenseert dat met springkracht. Niks op aan te merken”, aldus Bart.

“Timber speelde fantastisch”, vindt Bart. “Hij doet me aan Vertonghen denken. Alleen Timber kan niet afronden”, zegt Lars. “Als ik Frank de Boer was, had ik hem al drie keer gebeld. Hij moet gewoon mee naar het EK.” Bart benoemt terecht de concurrentie voor Timber achterin het Nederlands elftal: “Ik vind Timber beter dan Joël Veltman op die leeftijd. Veltman doet het nu uitstekend bij Brighton, dus ik denk dat hij toch eerder meegaat naar het EK.”

Over de Klassieker zelf, waren de jongens van de Pantelic Podcast minder enthousiast. “Het is een klassieker in emotie en historie, maar niet wat betreft kwaliteit”, aldus Bart. “We hebben op dit moment een aartsrivaal zonder belichaming. Je hebt elkaar als aartsrivalen ook nodig, je stuurt elkaar naar boven”, voegt Lars toe. Bart vind het jammer: “Feyenoord loopt qua kwaliteit ver achter op Ajax, en dan heb je de twee beste spelers ook nog eens niet.”