Verbazing over nieuwe EK-regel: ‘Dat kan gewoon niet’

06 mei 2021 - 18:19

“Gek nieuws rondom het EK”, opent Neal tegenover Bruce in de FC Afkicken Daily van 6 mei 2021. “Het kan zomaar zijn dat Danny Makkelie of Björn  Kuipers het Nederlands elftal fluit op dat toernooi.” Dit vanwege mogelijke coronabesmettingen bij andere officials die op het EK actief zullen zijn.

Bruce is verbaasd over de situatie. “Dat kan gewoon niet, ik kan me niet voorstellen dat dat echt gaat gebeuren.” Neal zoekt naar een oplossing voor het eventuele probleem. “Waarom roep je niet meer scheidsrechters op stand-by?” Denkt hij hardop.

Bruce gaat mee in het voorstel van Neal. “Ik zou liever een mindere scheidsrechter hebben, dan dat je straks een Nederlander bij een wedstrijd van het Nederlands elftal hebt. Daarvoor zijn de belangen veel te groot”, besluit Bruce.

Luister hier de hele FC Afkicken Daily