Kritiek op Van der Sar: ‘Keert zich niet tegen de Super League’

06 mei 2021 - 18:06

“De uitspraken van Edwin van der Sar over de Super League vind ik teleurstellend”, vertelt Christian aan Lars en Resley, die in de Pantelic Podcast het optreden van de algemeen directeur van Ajax bij Goedemorgen Eredivisie bespraken.

“Hij had het er alleen over dat het achter zijn rug om is gebeurd”, vervolgt een teleurgestelde Christian. De Voetbaladvocaat had Van der Sar liever over de inhoud van de Super League horen praten. “Hij zegt inhoudelijk niks over een systeem zonder promotie of degradatie. Hij keert zich inhoudelijk niet tegen de Super League.”

Resley merkte al eerder op dat Ajax zich niet duidelijk afkeerde tegen de Super League-plannen. “Toen dat nieuws naar buiten kwam, was dat precies hetgeen wat ons heel erg opviel: Ajax was niet per se de partij die zei: ‘Dat is fout of dat gaan we nooit doen.’ Nee, Ajax wachtte af totdat de hele wereld er tegen was. Toen brachten ze een statement naar buiten”, besluit Resley.

Luister hier de Pantelic Podcast