Van Bommel vroeg Makkelie om rood in afscheidswedstrijd: ‘Klootzak! Geef dan rood!’

05 mei 2021 - 16:00

“Ik heb met Mark van Bommel een historie”, opent Danny Makkelie in de Cor Potcast. De scheidsrechter, die vorige week nog Real Madrid – Chelsea floot, doet tegenover Maarten, Bart en Thomas een opvallend boekje open over een aanvaring met Van Bommel.

“Ik floot FC Twente – PSV, dat was zijn laatste wedstrijd, maar dat wist de buitenwereld nog niet”, begint Danny. “Ik vroeg tijdens de wedstrijd aan hem hoe het met hem was. Toen zei hij tegen mij: ‘Het is vandaag mijn laatste wedstrijd, na deze wedstrijd hou ik het voor gezien.’

Het voelde voor de in Zeist hoog aangeschreven scheidsrechter speciaal dat hij de afscheidswedstrijd van Van Bommel mocht fluiten.“Dus ik dacht op dat moment: ‘Wel mooi dat ik dan de laatste wedstrijd van hem mag fluiten’. Toen maakte hij een overtreding, echt een schop jongen, dat wil je niet weten. Ik wilde hem in zijn laatste wedstrijd geen rood geven. Eigenlijk moet je hem er natuurlijk gewoon afsturen, maar dan zou ik al dat gezeik over me heen krijgen. Dus ik gaf hem geel.”

Vervolgens gebeurde er iets wat de toen nog dertigjarige arbiter totaal niet aan had zien komen. “Toen zei hij tegen mij: ‘Klootzak! Geef dan rood! Ik wil eraf in stijl.’ Ik dacht: ‘Doe normaal joh, dat doe je toch niet bij mij vandaag.’ Later pakte hij zijn tweede gele kaart, want hij wilde er gewoon af. Daar kon ik ook niet onderuit”, besluit de scheidsrechter die in het dagelijks leven als politieagent werkt.

Luister hier de Cor Potcast