Woede bij United: ‘Misschien dat dit ze doet nadenken’

04 mei 2021 - 18:07

“De fans van Manchester United zijn de eigenaren helemaal zat en ik snap het”, begint Quincy de uitzending van FC Buitenland. Zondag werd Old Trafford bestormd door woedende Manchester United fans. De fans zijn klaar met de Glazer familie, de Amerikaanse familie die de club van The Red Devils bezit. Quincy, Jaron en Martijn bespreken hun visie op de situatie bij de Engelse Club.

“Sinds 2015 hebben ze geen geld meer geïnvesteerd. Dat is al een tijdje. Ze hebben 1.5 miljard euro aan de club verdiend. En Manchester United heeft nu een schuld van 500 miljoen euro ofzo, terwijl ze 1.5 miljard hadden kunnen investeren. Ze zien Manchester United als een bedrijf, niet als een voetbalclub die er voor de fans is”, legt Quincy uit. “Ik snap het wel. Als je alleen maar blijft tweeten, dan gaat er ook niets veranderen. Dus je moet wel iets doen. Deze manier verdient de schoonheidsprijs niet, maar ik snap het wel. Misschien dat dit ze doet nadenken”, voegt Martijn toe. Quincy keek de beelden met bewondering: “Ik heb een guy een omhaal zien scoren, ik heb iemand op een doel zien zitten en ik heb mensen een cornervlag zien stelen. Ik hoop dat de fans nu een statement kunnen maken zoals dat ook ging met de Super League.” Jaron twijfelt of dit de beste aanpak is: “Als ze United al willen verkopen, duurt dat nog wel even. Ik heb niet het gevoel dat dit met een Tikkie wordt opgelost.”

*Donny van de Beek* of Manchester United

Martijn vergelijkt de situatie met zijn favoriete club uit de Premier League: “Bij Arsenal hebben we een rijke eigenaar, maar die doet niets. Dat is dubbel kut.” Ook The Gunners zijn van een rijke familie, de familie Kroenke. “De rijke eigenaar van Arsenal investeert in de NFL. Wat hij krijgt van Arsenal, gaat naar de NFL”, vertelt Quincy. “Als er mij iets niets boeit, is het de NFL”, reageert Martijn. “Daarover kunnen we de handen schudden. Fuck de NFL. En het nog voetbal noemen ook, je doet het met je handen. Blij dat we daar een moment voor hebben genomen in de podcast”, concludeert Jaron.