‘Sangaré brengt PSV onnodig in de problemen’

04 mei 2021 - 15:38

“Er is de laatste weken sprake van een mentaliteitsprobleem bij PSV, dat ben ik wel met Roger Schmidt eens”, opent Mascha na het gelijke spel van PSV tegen Heerenveen afgelopen weekend. Guus sluit zich daarbij aan, terwijl Rik daarover twijfelt.

“Kijk naar Ibrahim Sangaré, die had drie of vier momenten dat hij PSV in gevaar brengt. Desalniettemin heeft hij ook tien geslaagde onderscheppingen en dan valt hij weer positief op”, verklaart Rik. Toch waren de drie van de Peesjevee-podcast het niet helemaal eens met hun mede supporters, die aangaven gewend te zijn aan de mindere voetbalkwaliteiten van Sangaré en Pablo Rosario. “Die twee zijn na de winterstop minder in vorm, dat zegt Schmidt zelf ook. Alleen Rosario vond ik voor de winterstop echt niet verkeerd spelen”, aldus Guus.

Ook de prestaties van de 33-jarige spits Eran Zahavi leveren kritiek op: “Zahavi heeft na de winterstop nog een tijdje zijn goede vorm behouden, maar de laatste weken is het allemaal erg matig”, volgens Rik. “Hij creëert geen waarde meer op het veld. Ik vind dus eigenlijk dat hij van een enorme sportieve waarde moet zijn, wil je zijn speeltijd kunnen rechtvaardigen.”