Makelaarschandaal De Vrij: ‘Er zijn veel boeven in die wereld’

03 mei 2021 - 16:49

Stefan de Vrij liep 7,5 miljoen euro mis tijdens zijn transfer van Lazio naar Inter. Het geld verdween in de zakken van zijn zaakwaarnemersbureau SEG, dat onthulde Follow the Money afgelopen week. “Er zijn zo veel boeven in die wereld. Je kan zo’n verhaal voor heel veel kantoren naar buiten brengen”, aldus Neal over de pijnlijke kwestie.

“Als makelaar kan je ook optreden voor clubs. Dat is ook waarom makelaars op bezoek gaan bij clubs. Als je connecties kan leggen, kan je mee profiteren van de deal. Als je als makelaar, namens je eigen speler, onderhandelt voor de aankopende club, dan zijn er confronterende belangen. Zeker als je dat doet buiten De Vrij om”, zegt Bruce over de situatie met Nederlandse verdediger.

“Het is gewoon heel pijnlijk”, vindt ook Neal. “Het is een wake-up call voor de voetbalwereld. Dat merk ik ook aan jonge voetballers, die zich goed oriënteren. Dat is natuurlijk niet alleen daar het geval”, denkt hij. “Zakenwaarnemers zijn er in goede tijden, maar heel vaak niet in slechte tijden.”