Huldiging Ajax op parkeerdek: ‘Dit is hoe de spelers echt zijn’

03 mei 2021 - 13:10

Ajax is voor de 35e keer kampioen geworden en Bart en Lars zijn vrolijker dan ooit. Lars (Een tikkeltje aangeschoten): “Ik ben trots Ajacied te zijn. Sprake van wedstrijdspanning was er niet, maar de impact is een stuk groter dan ik had verwacht.” Bart voegt toe: “Dat zijn gouden beelden. Ik kan genieten van de onderlinge chemie tussen de spelers. Erik ten Hag dansend met de Latinos, ik kan daar uren naar kijken.”

De mannen van de Pantelic Podcast zijn trots op hun Godenzonen. “Er wordt altijd over Ajax geroepen dat het een kille club is, maar vandaag kwam er naar buiten dat de club alle oud-leden op leeftijd, waaronder Jan Mulder, heeft gebeld. Ze vroegen hoe het met hem ging, financieel, emotioneel en of hij ziek was. Mulder was daar echt door ontroerd, hij zei dat Ajax hem erdoorheen heeft geholpen. Dan ben je echt een sociaal betrokken club. Dat siert Ajax enorm”, vertelt Bart. “Dat ‘kille club’ wat jaren is geroepen, is echt helemaal weg”, voegt Lars toe.

Ook Davy Klaassen ontroerde de mannen. “Davy Klaassen is een hele normale jongen. Veel mensen vinden dat leuk, zo’n normale gozer erbij. En die vertelde over zijn vader en raakte geëmotioneerd. Dat vind ik echt mooi, dat is pure emotie. Hij was echt voor zijn tranen aan het vechten”, aldus Bart. “Doordat het geen officieel huldiging op het museumplein is, is het wel allemaal een stukje spontaner”, merkt Lars op. “Het is niet gelikt. Dit is gewoon op slippers, in een korte broek, met een vies shirt, nog even op het parkeerdek. Dit is gewoon hoe de spelers echt zijn, en niet de dag erna broodje nuchter”, vult Bart Lars aan.