De opvolger van Ten Hag: Galtier, el Muñeco, Letsch of de eeuwige tweede keeper

29 april 2021 - 12:31

Na jaren van goede prestaties lijkt een vertrek van Ajax-coach Erik ten Hag deze zomer onafwendbaar. Ondanks dat Bayern München voor de pas 33-jarige Julian Nagelsmann koos, ligt een vertrek naar een internationale topclub nog steeds voor de hand. Volgens de onvolprezen Fabrizio Romano praat Ten Hag deze week met Tottenham Hotspur. Lars start in Pantelic Podcast van deze week de zoektocht naar zijn opvolger.

Christophe Galtier is als trainer van Lille volop in strijd om de Franse landstitel, met één punt voorsprong op PSG, twee op Monaco en zes op Lyon zijn Les Dogues bezig aan een fantastisch seizoen. Ajax won de afgelopen twee jaar vier keer van Lille, maar ontmoette telkens een talentvolle ploeg die spetterend voetbal op de mat legde. Galtier is gewend zijn beste spelers te verkopen en is er telkens is geslaagd om een elftal opnieuw te laten stralen. Een nadeel, Galtier is in vergaande onderhandelingen met Nice. Als de Amsterdammers wat willen is haast geboden.

Na het succes van Nico Tagliafico en Lisandro Martínez is gebleken dat het Argentijnse vuur uitstekend past bij de Amsterdamse elegantie. Maar welke Argentijnse trainer? Marcelo Gallardo won tweemaal de Copa Libertadores met River Plate en heeft een prijzenkast vol Argentijnse bekers. Een stap naar Nederland zou niet de eerste keer zijn dat el Muñeco grond zet op Europese bodem. De trainer van River Plate was begin deze eeuw actief als speler bij AS Monaco en Paris Saint-Germain.

coach *Christophe Galtier* of Lille

Een van de weinige keren dat Ajax dit seizoen in de Eredivisie écht getest werd speelde het thuis tegen Vitesse in september. Ajax won met tien man nipt van de Arnhemmers, maar Vitesse stapte, typisch Nederlands, als morele winnaar van het veld. De credits voor de goede prestaties gaan naar Thomas Letsch. De Duitse trainer uit de Red Bull-school ligt nog vast tot 2023, maar onder druk wordt alles vloeibaar.

Fred Grim kent de Johan Cruijff Arena van binnen en van buiten en timmert al ruim 200 wedstrijden aan de weg als trainer in het betaalde voetbal. Grim promoveerde op fenomenale wijze met RKC naar de Eredivisie, maar had een pandemie nodig om de club op het hoogste niveau te houden. Dit seizoen presteren de Waalwijkers aanmerkelijk beter, maar of het genoeg is voor een stap naar Ajax, is de vraag.