Yilmaz schiet Lille naar de top

27 april 2021 - 13:54

Door: Dosty Amin

Martin Dubravka – Newcastle United – 8

Newcastle United pakte in de slotfase vrij verrassend 1 punt bij Liverpool. Dat ene punt hebben ze vooral te danken aan een sterk optreden van hun doelman. Dubravka hield met acht reddingen zijn ploeg in de wedstrijd. Een paar minuten voor tijd leek Newcastle langszij te komen via Callum Wilson. Echter werd zijn doelpunt afgekeurd wegens hands. Niet veel later werd het alsnog 1-1 door een doelpunt van Arsenal huurling Joe Willock.

Achraf Hakimi – Inter – 8

Inter is dankzij een nipte zege op Hellas Verona een stap dichterbij de Scudetto. Achraf Hakimi vond ik echt fantastisch spelen. De wingback was altijd in beweging en zorgde aanvallend voor enorme dreiging. Het was ook niet gek dat de Marokkaan met een assist betrokken was bij het enige doelpunt. Hakimi liep goed naar binnen toe waar de ruimte was.. Hij zag de vrijstaande Darmian en die mocht aantekenen voor de 1-0. Ook was hij bijna verantwoordelijk voor een geweldig doelpunt uit een vrije trap, maar die belandde op de lat. Inter heeft in de resterende 5 wedstrijden nog 5 punten nodig voor de eerste titel sinds 2010.

Inigo Martinez – Athletic Bilbao – 7.5

Atlético Madrid ging zondag met 2-1 onderuit in Baskenland. Martinez was matchwinner door uit een corner keihard de winnende in te koppen. Buiten deze goal presteerde de verdediger niet buitengewoon goed. Door deze nederlaag kan Atletico definitief de koppositie kwijtraken aan Barcelona. Bilbao heeft nog maar een kleine kans op Europees voetbal. Als het de inhaalwedstrijd weet te winnen, staan ze zes punten achter een EL plek. 

Romain Perraud – Stade Brest – 7.5

Stade Brest wist in de tweede helft een achterstand om te buigen in een 1-2 overwinning. Perraud had met een assist een belangrijk aandeel. De Fransman begon het seizoen als linksback. Trainer Olivier Dall’Oglio besloot van formatie te switchen naar een driemansverdediging. Zo kwam er voor Perraud een plek vrij als linkervleugelverdediger. Een positie die hem heel goed ligt. De back is namelijk aanvallend ingesteld en krijgt zo meer vrijheid om zijn kwaliteiten te benutten. Met een leeftijd van 23 jaar is hij inmiddels klaar voor een volgende stap. Clubs als Leeds United en Lyon staan voor hem in de rij. 

Guido Rodriguez – Real Betis – 8

Ik vond de Argentijn heel belangrijk op het middenveld van Real Betis. Rodriquez won tien van zijn dertien duels. Daarmee hield de oud-speler van River Plate de middenvelders van Real Madrid goed onder bedwang. Aan de bal vond ik de middenvelder ook enorm sterk. Met 88% pasnauwkeurigheid en vier lange passes vervulde hij een belangrijke rol. Zonder sterkhouder Nabil Fekir wist Betis 0-0 te spelen bij de landskampioen. Door de nederlaag van Villarreal blijft Betis op de belangrijke zesde plaats staan.

Rodrigo de Paul – Udinese – 9

Een genot om naar hem te kijken. Afgelopen weekend met twee assist een groot aandeel in de 2-4 zege op Benevento. Beide assists waren echt van absolute wereldklasse. Na 4 minuten gaf de Argentijn een buitengewoon heerlijke pass op Molina die al vroeg de score kon openen. In de tweede helft gaf De Paul als kers op de taart nog een schitterende voorzet op Stryger Larsen die de 1-3 mocht maken. Mocht je de wedstrijd niet hebben gezien, zou ik zeker aanraden om een kleine samenvatting op te zoeken. 

Ruslan Malinovsky – Atalanta – 9

De middenvelder kon niet ontbreken in mijn elftal. Hij beloonde zijn optreden met een goal en een assist. Malinovsky begon zelf de aanval met een pass op Luis Muriel. De middenvelder liep goed de vrije ruimte in. En kon toen de score openen na een heerlijk hakje van de Colombiaan. In de tweede helft passeerde de Oekraïner eerst twee man, waarna Zapata de 4-0 in de touwen kon knallen. Een buitengewoon sterk optreden van de middenvelder. 

Ondrej Duda – FC Köln – 8.5

FC Köln pakte drie hele belangrijke punten in de strijd om degradatie. In de uitwedstrijd bij Augsburg werd er met 2-3 gewonnen. Duda opende de score na een schitterende volley. Even later was de middenvelder indirect betrokken bij het tweede doelpunt met een voorassist. Nog in de eerste helft stond Duda zelf voor de goal om zijn tweede doelpunt te maken. Door deze zege staat Köln nu officieel op een nacompetitie plek. De ploeg van  Friedhelm Funkel staat nog maar 1 punt achter Bielefeld en Werder Bremen. 

Joel Pohjanpalo – Union Berlin – 9.5

De Fin kende een hele fijne zaterdagmiddag. Met een hattrick velde hij het vonnis over Werder Bremen. Zijn manier van lopen doet me enorm denken aan Erling Haaland. Bij zijn eerste goal stond de spits op de juiste positie om een doorgeslagen corner in te tikken. Bij zijn tweede goal ging Pohjanpalo goed diep en kon de bal rustig achter Pavlenka schieten. Even later ging de Fin weer goed diep en kon zo zijn hattrick bevestigen. 

Burak Yilmaz – LOSC Lille – 9.5 

De Turk zorgde bijna in zijn eentje voor de krankzinnige remontada op Lyon. In de eerste helft kwam Lille op een 2-0 achterstand. Net voor rust kreeg Lille nog een vrije trap. Burak Yilmaz schoot die vrije trap op waanzinnige wijze achter doelman Lopes. Direct daarna floot de scheidsrechter voor rust. Echt een kantelpunt dus die 2-1. Direct na rust liet Lille er geen gras over groeien. Na een goede assist van Yilmaz kon David de gelijkmaker maken. In de slotfase werd zelfs de drie punten nog behaald na een stiftje van de Turk. Met nog vier wedstrijden te gaan staat Lille nog altijd bovenaan in de Ligue 1.

Chris Wood – Burnley – 10

Degradatiekandidaat Burnley pakte drie hele belangrijke punten. De bezoekers maakten gehakt van Wolves en wonnen met 0-4. Wood was met drie goals en een assist betrokken bij alle doelpunten. Het was zijn eerste hattrick ooit in de Premier League. Het was ook alweer zijn tiende doelpunt dit seizoen. Door deze zege lijkt Burnley verzekerd van nog een jaar PL voetbal.

Kun je geen genoeg krijgen van Buitenlands voetbal, luister dan onze FC Buitenland Podcast! Onze eigen Jaron Blonk, ESPN-commentator Martijn van Zijtveld en Quincy Richardson bespreken in een uur tijd alles wat je moet weten over de vier grootste competities van Europa.