‘Stekelenburg gaat gewoon naar het EK’

26 april 2021 - 13:38

‘De beste elf zijn opgesteld’, aldus Bart over de wedstrijd waarin Ajax officieus kampioen werd. Niet geheel verrassend, zijn Bart Sanders en Lars van Eijden in een vrolijke bui na de thuiswedstrijd tegen AZ. De uitblinkers waren Davy Klaassen en Maarten Stekelenburg. “Klaassen speelde uitstekend”, vindt Lars.

Bart is vooral enthousiast over de keeper van de Amsterdammers: “Veel mensen waren sceptisch over Stekelenburg, ik ook. Maar Stekelenburg gaat gewoon naar het EK. Hij gaat volgend jaar gewoon keepen. Hij is geen Onana, maar hij is wel echt een fantastische keeper.” In tegenstelling tot vorige week, waren de Pantelic-mannen ook tevreden over Sébastien Haller. Bart is te spreken over de spits: “Hij heeft ontzettend hard gewerkt. Hij heeft een goede rol gehad vandaag.”

Lars keek de wedstrijd vanuit het stadion: “Ik had er zo veel zin in, het voelde echt als een oude wedstrijd.” Thuis werd er ook genoten van het publiek: “Ik vond het echt een orkaan aan geluid. Dat is thuis veel leuker kijken”, vertelt Bart. Na afloop liep Lars met de supporters naar buiten, waar ook de spelers van Jaxie zich even lieten zien. “Er was nog een supporter die een shirt had met Nouri erop. Hij gooide het shirt naar boven, toen was er nog een klein Abdelhak Nouri-momentje. De spelers omarmden dat ook. Mooi dat dat na een paar jaar nog steeds zo is. Dat shirt hing zo vredig over de balustrade, ik kan daar wel om glimlachen”, deelt Lars.