‘Het nieuwe Champions League format is ook helemaal kut’

26 april 2021 - 15:59

Nu het zonnetje weer schijnt en alle paniek rondom de Super League weer is gaan liggen, bespreken de mannen van FC Buitenland het buitenlandse voetbal weer als vanouds. Onder andere Quincy’s man crush Mourinho komt voorbij: “Zoals Jaron zou zeggen, ik zeg niet niet dat hij verliefdheid heeft veroorzaakt.”

Maar op dit moment is City’s Josep Guardiola toch wel een van de beste coaches, hierover zijn Jaron, Quincy en Martijn het in ieder geval eens. “Ik zag een statistiekje voorbij komen: Guardiola heeft vijftien finales gespeeld en er veertien gewonnen”, begint Jaron. “Welke coach komt er bij hem in zijn buurt. De grote Alex Ferguson won niet al zijn finales”, voegt Quincy toe. Martijn concludeert: “Voor het voetbal is dit wel een unieke statistiek. Voor mijn gevoel is PSG tegen Manchester City al wel een beetje de finale van de Champions League. Dit zijn twee ploegen die er al zo lang naar hunkeren.”

Maar is die Champions League nog wel zo leuk? “Je hebt nu vier extra plaatsen in de Champions League, op basis van de beste clubs met de beste geschiedenis”, legt Jaron uit. Martijn is niet enthousiast: “Het nieuwe Champions League format is ook helemaal kut.” Hij denkt dat de Super League nog niet helemaal verleden tijd is. “Binnen nu en een paar jaar gaat er weer zo’n initiatief komen. Misschien wel een beter doordacht initiatief. En misschien is dat helemaal niet zo erg, het voetbal is wel aan het veranderen”, zegt Martijn over de Super League. Jaron is nog niet verkocht: “De misvatting is dat mensen de beste clubs vaker tegen elkaar willen zien spelen. Maar als zo’n wedstrijd vaker wordt gespeeld, verliest het zijn waarde.” Maar wel twijfelt hij over de bond achter de Champions League: “Het is niet dat de UEFA heel veel beter is. Dat is ook gewoon een grote boevenpartij.”