‘Simy is onsterfelijk, Crotone is dat niet’

20 april 2021 - 15:49

In de nieuwe Lo Stadio bespreken Willem Haak en Wesley Victor Mak naast de Super League, ook het Nigeriaanse fenomeen Simeon Nwankwo, alias Simy en de kansen van zijn club Crotone om in de Serie A te blijven.

“Crotone bakt er niet veel van en is binnen een paar speelrondes zeker van een plekje in de Serie B volgend seizoen”, vertelt Willem aan Wesley. Crotone sprokkelde tot nu pas vijftien punten bij elkaar in 31 wedstrijden tijd en bezet hierdoor de laatste plaats in de Serie A.

Pluspunt bij I Pitagorice is Simy. “Hij scoorde meer doelpunten dan Crotone punten heeft, nadert het Afrikaans doelpuntenrecord in de Serie A van Samuel Eto’o en miste in zijn gehele nog nooit een penalty. Er loopt dus geen enkele keeper op deze aardbol rond die ooit een penalty van hem heeft gestopt”, zegt Wesley verbaasd. Helaas voor de fans van Crotone zijn beide mannen van de podcast het eens, “Crotone degradeert.”

Luister de gehele Lo Stadio-aflevering terug op je favoriete podcastplayer!