‘Ik vond Haller echt onder de maat’

19 april 2021 - 12:27

“Na de uitschakeling van Ajax afgelopen donderdag is die extra lekker, maar ik ben sowieso blij als Ajax prijzen wint”, zo begint Lars de podcast. Deze week bespreken Lars van Eijden en Bart Sanders de finale van de TOTO KVNB beker, met uitblinkers Anthony en Alvarez. Haller viel juist tegen: “Ik zat te denken, breng Brobbey maar.”

Lars en Bart zijn minder tevreden over Ajax’ Franse centrumspits. “Ik vond Haller echt onder de maat. Ik had echt zoiets van hij heeft geen eens zin om mee te doen. Al die passjes van hem, het is allemaal zo laks. Deze inspeelballen geef ik nog”, klaagt Lars. “Die balvaste spits die hij is, en kan zijn, was hij niet”, voegt Bart toe. Haller maakte in de Eredivisie acht goals voor Ajax. Bart ergert zich vooral aan de uitstraling van de Fransman: “Zijn hele uitstraling werkt niet mee. Ik zeg niet dat hij laconiek is, maar hij heeft een laconieke uitstraling.”

Naar aanleiding van een recent interview met Overmars, werd ook de nummer 24 van Ajax besproken. “De onderhandelingen met Onana zijn geschorst tot volgend jaar. Zodra hij weer mag spelen, loopt zijn contract af. Dan zou hij dus transfervrij wegkunnen”, vertelt Bart. “Het is wel pijnlijk. Andre Onana heeft al die jaren zo veel voor Ajax betekent. Er zijn nog weinig clubvoetballers, maar je hebt wel het idee dat Onana een hele leuke tijd bij Ajax heeft”, reageert Lars. Bart hoopt samen met Ajax op een goede uitkomst met de Kameroen: “Ajax hoopt dat er vanuit Onana wat coulance naar de club is. Zo wil je niet gaan. Door jouw fout speel je een jaar niet, en dan loop je ook nog gratis de deur uit. Dan wordt Ajax dubbel gestraft.”