‘Ik denk niet dat de Super League een negatieve stap is’

19 april 2021 - 18:33

Door: Audrey de Ridder

De European Super League lijkt langzaam een feit te worden, en fans maken zich grote zorgen. Als de Super League doorgaat en de reactie van de UEFA onveranderd blijft, zal Serie A volgend seizoen door moeten zonder Juventus, Inter en AC Milan. Hans Hateboer zal landgenoot Matthijs de Ligt niet meer tegenkomen in het Allianz Stadion. 

Gelukkig heeft Willem Haak van Lo Stadio, wat geruststellende woorden voor jullie: “Dit is een weg die al jaren geleden is ingeslagen, het is niet verrassend. Ik ben niet zo een grote tegenstander van de Super League als de meesten. Ik denk niet dat het een super negatieve stap is, dus ik ben niet zo boos.”

Natuurlijk weet ook Willem dat de Super League een grote impact op het voetbal van nu gaat hebben: “Het is voor de Serie A een grote klap”. Maar Willem denkt dat dat vooral de fans gewoon nog even aan het idee moeten wennen. “Ik vind de Serie A hartstikke leuk. Ik denk dat dat zeker zou blijven, ook als de Super League doorgaat. Ik heb gister Cagliari tegen Parma zitten te kijken, fantastische wedstrijd. Dat is natuurlijk ook super mooi en dat zal zeker blijven, ook als de Super League wordt opgericht”, deelt Lo Stadio’s Willem. “Als je fan bent van Juventus, zal je dat ook wel blijven als ze in de Super League gaan spelen”, voegt hij hieraan toe.