‘Heeft Ten Hag een gouden pik?’

19 april 2021 - 15:43

“Neres was de golden boy, dus heeft Erik ten Hag een gouden pik? Vanavond in elk geval wel”, aldus Lars over zijn favoriete club. Of Justin en Armin het eens zijn met deze grote woorden? Justin vindt de winst van Ajax in ieder geval ook wel terecht: “Je kan niet zeggen dat ze makkelijk hebben geloot. Ze hebben het zwaarst mogelijke schema gehad. Tot op het eind, hebben ze het zakelijk afgemaakt.”

De beste spelers van de wedstrijd waren voor de jongens van BORD OP SCHOOT Anthony en Gravenberch. “Anthony vond ik een hele goede wedstrijd spelen. Hij speelde vandaag weer een puike wedstrijd. Ryan Gravenberch speelde heel volwassenen”, deelt Armin. “Gravenberch is pas achttien, dan kan je wel wat mindere wedstrijden hebben. Dat je in zo’n bekerfinale dan toch weer je moment pakt, laat wel zien dat je talent bezit”, vindt ook Justin.

De grootste tegenvaller van dit bekertoernooi, was het ontbreken van de amateurclubs. Justin vertelt: “Ik appte met een jongen die bij een amateurclub uit Kapelle aan de IJssel speelt. Ze speelden in de twee ronde uit en waren drie uur onderweg. Toen moesten ze ook nog verlengen. De speler vertelde me toen dat hij de volgende dag om zeven uur weer in zijn fysiopraktijk moest staan. Maar ze vonden het vooral mooi dat ze aan de beker mee mochten doen. Twee weken later kregen ze het bericht dat ze niet mee mochten doen. Dat betekent heel veel voor die amateurclubs, en dat viel volledig weg.” Armin: “Het is een kers op je seizoen, dat je tegen profclubs mag spelen. Het is mooi voor de streek, voor de supporters, en voor die gasten zelf die in de grote stadions mogen spelen.”