Pierie over terugkeer naar Ajax: ‘Jaartje Twente beter voor mijn ontwikkeling’

16 april 2021 - 18:09

In de vrijdagmiddagborrel van 16 april bespreken Neal Petersen, Simon Cziommer, Kik Pierie en Yordi Yamali naast de uitschakeling van Ajax in de Europa League tegen AS Roma ook de kansen van Pierie bij Ajax volgend jaar. “Met de terugkomst van Blind moet ik maar kijken hoe de kaarten geschud worden”, aldus Pierie zelf.

Met een geblesseerde Daley Blind en een mogelijk vertrek van Lisandro Martinez denkt Simon Cziommer dat Pierie volgend seizoen weer kans maakt bij Ajax. De speler zelf ziet dat alleen anders. “Ik wil garantie voor speeltijd en ik denk dat die er niet is.”

Kik Pierie vertrok aan het begin van de zomerse transferperiode op huurbasis naar FC Twente. Daar speelde de centrale verdediger 23 van de 29 wedstrijden in de Eredivisie, maar wist nog niet te scoren. Aankomende zomer verloopt de huurdeal, maar wat de plannen van Ajax zijn in nog onduidelijk.

Bekijk hier de gehele vrijdagmiddagborrel.