Trendzetter Menzo: ‘Zelf met Umbro in Manchester mijn shirt gemaakt’

14 april 2021 - 14:49

Strak gesoigneerd staan keepers tegenwoordig onder de lat. Een van de initiators van de stijlvolle tenue’s is voormalig Ajax-goalie Stanley Menzo. Die uit onvrede over het keepersshirt bij Ajax zelf naar Manchester vloog om zijn tenue te ontwerpen. Dat vertelt Menzo in de nieuwste aflevering van Showkeepers.

“Het shirt zag er niet uit, toen heb ik geklaagd bij Wil Langenberg van sponsor Umbro en die heeft mij meegenomen naar Manchester. Ik mocht mijn eigen tenue maken”, aldus Menzo in gesprek met Arjan en Peter, die deze week de plek van de zieke Harm overneemt. Het shirt dat Menzo draagt op de coverfoto van zijn uitgekomen biografie Het gevecht onder de lat ontwierp de ex-trainer van FC Volendam bijvoorbeeld zelf.

De verandering van stijl ging niet vanzelf, eerst droeg Menzo de standaard Le Coq Sportif-kleding, maar daarna vond hij in keeperstrainer Frans Hoek en tevens gast van vorige week een medestander. “Hij kon wel wat regelen. Ik hoefde alleen maar de juiste broek bij het shirt te laten maken en het Uhlsport-logo voor een Kappa-logo te vervangen.” Uiteindelijk kwam de ex-keeper dus zelf aan de knoppen te zitten.

Naast het luchtige gesprek over keeperskleding gaat het gesprek ook over het racisme waar Menzo mee te maken kreeg, het verliezen van zijn plekk onder de lat aan Edwin van der Sar en nog veel meer.

Beluister hier de aflevering.