‘Roma behoort niet tot de top vijftien van Europa’

13 april 2021 - 18:29

“Ajax had het klusje moeten klaren in de thuiswedstrijd, met de terugkeer van Henrikh Mkhitaryan gaat de moeilijkheidsgraad omhoog”, aldus Wesley Victor Mak en Willem Haak, die het met elkaar eens waren. Zij bespraken naast het Serie A-weekend ook de kansen van Ajax tegen AS Roma in de nieuwste Lo Stadio.

“Donderdag is het duel van het jaar voor Roma en dit jaar hebben zij -wanneer er druk bij komt kijken- niet weten te presteren”, zegt Willem naar aanleiding van wat de Italiaanse pers schreven over de Europa League-clash. Dit seizoen leverden duels met de andere clubs uit de top zeven van de Serie A Roma slechts drie punten op. Dit terwijl er 29 punten te behalen waren. “Roma maakt ook altijd een fout tijdens de wedstrijd”, voegt Wesley toe. Wesley doelt hiermee op de 1-0 van Ajax, waarbij middenvelder Amadou Diawara de bal te kort terugspeelt op verdediger Gianluca Mancini. Beide zijn het wel eens over het feit dat het een fout was van de verdediger. “Als je besluit uit te stappen, moet je ook echt vol gaan en niet weer terug stappen. Nu was het er tussenin en dat was Mancini’s fout.”

Toch denken de mannen dat Ajax het ondanks de goede vorm in Europese uitwedstrijden, niet gaat halen in Rome. “Ik denk dat Ajax 1-2 wint in 90 minuten en dan in de verlenging net te kort komt”, denkt Wesley hardop. Hiermee steelt hij wel de voorspelling van Willem die eigenlijk hetzelfde wilde zeggen, maar die verandert snel naar een 1-1 gelijkspel om zo vaste columnist Isaac van Aggelen tevreden te stellen. 

Luister de gehele Lo Stadio-aflevering terug op je favoriete podcastplayer!